Gündem

Safranbolu'nun en iyi restore edilen evine plaket çakıldı

Emine Vergili'ye ait olan Guburoğlu Konağı, 20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında ödüllendirildi

26 Eylül 2019 22:20

Karabük'ün tarihi ev ve konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde düzenlenen, 20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında en iyi restore edilen ev seçilen Guburoğlu Konağı’na onur ödülü plaketi düzenlenen törenle çakıldı.

Tarihi Çarşı bölgesinde geçen yıl restorasyonuna başlanılan ve bu yıl tamamlanan Emine Vergili’ye ait 120 yıllık tarihi Guburoğlu Konağı, festival etkinlikleri kapsamında ödüllendirildi.. 3 katlı konağın önünde plaket çakma töreni düzenlendi. Kalabalığı görüp gelen Çinli kadın turistler ise konağın fotoğraflarını çekti.

Törende konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Korumanın başkenti Safranbolu'da en önemli değerlerimiz evlerimiz ve konaklarımız. Bunların korunarak sonraki kuşaklara aktarılması son derece önemli. Konağa çok zarif bir kadının elinin değdiği belli. Sadece restorasyon değil evin dekorasyonu da çok incelikle yapılmış, çok ince düşünülmüş, emek verilmiş. O yüzden de teşekkürü hak ediyor sayın Vergili ailesi" dedi.

Köse, konuşmasının ardından "En iyi restore edilen ev" plaketini tarihi konağın duvarına çaktı. Ardından, Köse, konağı gezdi. (DHA)