Gündem

Rabia Naz'ın babası: Yeşermiş umudumuzu karartmasınlar

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünün araştırılması için Meclis'te komisyon kuruluyor

18 Temmuz 2019 13:11

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan  başta olmak üzere çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis’te komisyon kurulması kararı alındı. Komisyon AKP, CHP, HDP, MHP ve İyi Parti gruplarının ortak kararıyla kuruldu. 12 kişiden oluşacak Komisyon 3 ay çalışacak, gerektiğinde şehir dışında da görev yapacak.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, yaklaşık 15 aydır çocuğunun ölümünün aydınlatılması için mücadele eden, sosyal medyada başlattığı kampanyalarla destek isteyen ve bu süreçte hakkında davalar açılan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Kurulan komisyon bizim için bir umut ışığıdır” dedi.


Rabia Naz’ın ölümünün ardından çeşitli iddiaları gündeme getiren Şaban Vatan hakkında suç duyurusunda bulunan AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin de aralarında bulunduğu bir grup milletvekili nisan ayında meclis araştırması açılmasını talep etmişti. HDP’nin 14 Haziran’da Meclis’e sunduğu araştırma önergesi ise AKPve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti.

Tüm kamuoyunun Rabia Naz’ın ölümüne karşı sesini yükselttiğini hatırlatan Şaban Vatan daha önce Meclis’e sunulan araştırma önergesinin reddedildiğini belirterek şunları söyledi:

“Rabia Naz cinayetinin araştırılması Meclis’e öneri olarak sunulmuş ama reddedilmişti. Tüm siyasi parti temsilcilerinden oluşan 12 kişilik bir komisyonun bunu incelemesi samimi ve adaletli bir inceleme süreci ortaya çıkaracaktır. Tüm çocuk cinayetlerinin ele alınarak hareket edilmesi, bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadelenin meyvesidir. Hem Rabia Naz’ımızın hem de diğer çocuk cinayetlerinin de aydınlığa çıkacağına inanıyorum. Kurulan komisyon bizim için bir umut ışığıdır.”


"Bütün mücadeleyi çocuklarımız ölmesin diye verdik"

Meclis çatısı altında Rabia Naz ile birlikte diğer çocuk cinayetlerinin de araştırılmasının oldukça önemli olduğunu belirten Şaban Vatan, “Rabia Naz’ımız geri gelmeyecek ama onun ardından başlattığımız adalet arayışı bütün çocuklarımızın adaleti olacak. Bütün mücadeleyi çocuklarımız ölmesin, onların adaleti sağlansın diye verdik. Bu süreçte yaşanan adaletsizlikler karşısında herkesin veremeyeceği bir mücadele verdik. Görüyorum ki benim bu mücadelem herkesin mücadelesini aydınlatacak. İnsanların başına bu gibi haller geldiğinde, sokaklara düşmeden, perişan olmadan hukukun çalışıp adaletin tecelli etmesi gerekiyor” dedi.

Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin komisyon kurulması kararı alan TBMM’nin 2’nci Dönem 2’nci Yasama Yılı bir değişiklik olmadığı takdirde bu hafta sona erecek ve Meclis iki buçuk ay tatile girecek. Kurulan komisyonun bir an önce zaman kaybetmeden çalışmaya başlamasını talep eden Şaban Vatan, “Bu 12 kişi hiç beklemeden çalışmaya başlamalı. Biz aileler olarak perişan olduk. Aylarca gece gündüz demeden, sabahlara kadar mücadele verdik. Bugün verilmek istenen tatil her şey aydınlığa çıktıktan sonra da verilebilir. Bu komisyonun hemen kurulmasını ve çalışmalarının hemen başlatılmasını talep ediyoruz. Yine beklemeyelim. Umudumuz kesilmesin. Şu an yeşermiş olan umudumuzu karartmasınlar” diye konuştu.