Gündem

Şaban Vatan: Emniyete çağrıldım

"Maksatları nedir belli değil"

16 Aralık 2019 13:48

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan sosyal medya hesabından emniyete çağrıldığını duyurdu. Daha önce de görgü tanığı Mürsel Küçükal’un şikâyeti ile gözaltına alınan Vatan, yine Küçükal nedeniyle  emniyete çağrıldığını belirtti.

Baba Şaban Vatan, Mürsel e Ayşegül Küçükkal hakkında kendisine iftira attıkları gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Baba Vatan şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti:

“13 Kasım 2019 tarihinde hakkımda yalan beyanlı, şiddet yaptığım iftirası atan ve aynı zamanda ‘Gazeteciler ile organize olarak beni Rabia Naz’ın bulunduğu yere getirtti’ yalanlarını sunan Mürsel Küçükal ve Ayşegül Küçükal’dan şikâyetçiyim. Tarafıma yapılan suçlama asılsız olduğu, konum ve video kayıtları ile ortaya çıkmıştır. Bana iftira atılmıştır. Tüm yaşamımı ve soruşturmanın seyrini etkileyecek durumlar ortama çıkarılmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda Mürsel öz kızım Rabia Naz Vatan’ın dosyasında vermiş olduğu ifadeleri 4 defa değiştirmiştir. Şahıs şüpheli durumdadır. Gerekli araştırmaların yapılmasını talep ediyorum, ayrıca Mürsel ve Ayşegül’den maddi ve manevi olarak şikâyetçiyim, cezalandırılmalarını talep ediyorum. Şahıslar hakkında TCK’nın 267. Maddesinin uygulanmasını talep ediyorum”