Gündem

Ankara Valiliği, Sabahat Akkiraz'ın vereceği konseri yasakladı

Ankara Valiliği, yasağa "güvenlik" gerekçesini gösterdi

20 Eylül 2019 13:31

Sabahat Akkiraz'ın 22 Eylül'de Ankara Vedat Dalokay Parkı'nda vereceği konser, Ankara Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

19-20-21 ve 22 Eylül tarihlerinde, Ankara Batıkent Kültür Festivali kapsamında Lâl Gazel, Ahu Sağlam, Metanu ve Sabahat Akkiraz'in katılımıyla gerçekleşmesi planlanan konser, Ankara Valiliğince yasaklandı. Batıkent Kültür Evinin konser organizasyonu için Valiliğe verdiği dilekçeye yanıt veren Vali Yardımcısı Kemal Karadağ'ın yazısında "Söz konusu konser etkinliğinin düzenlenmesi, kamu esenliği ve kamu güvenliği bakımından uygun görülmemiştir" ifadeleri yer aldı.

Sabahat Akkiraz, Valiliğin yasak kararına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Akkiraz, paylaşımında "Pazar günü Ankara Batıkent’te gerçekleştireceğimiz konserimiz Ankara Valiliği tarafından 'güvenlik' gerekçesi ile yasaklandı. Başkent’te, ülkemizin göbeğinde bu bahane ile konser yasaklamak çok kırıcı. Suçumuz Türkü söylemek birilerine göre. Kimse türkülerimizi susturamaz" ifadelerine yer verdi.

Ruhi Su'nun bir sözünü de paylaşan Sabahat Akkiraz, "Sevgili Ustam #ruhisu sözlerin de türkülerin kadar gerçek. Dün senin konserlerini yasaklayanlar bugün benim konserimi yasaklıyor. Işık’lar içinde uyu. Türküler susmayacak. Sonsuza kadar söylenecek" dedi.

Batıkent Kültür Festivali, Batıkent Kültür Evi pek çok mahalle muhtarlığı ile sivil toplum kuruluşu tarafından destekleniyordu.

Haftada bir etkinliklerin gerçekleştiği bir alan olan ve yasaklanan konserin gerçekleşmesi planlanan Vedat Dalokay Parkı, en son Selda Bağcan konserine ev sahipliği yapmıştı.