Gündem

Sabah yazarı: Sünniler Kemal Bey'in Alevi kimliği için endişe ederlermiş, halkımızda böyle bir kaygı göremiyorum

"Olası bir adayı Aleviliği üzerinden "vurup" kendi adaylarını parlatmaya çalışan aktörlerden oluşan bu ittifak, Kılıçdaroğlu'nu Alevi diye aday gösterse ne olur göstermese ne olur?"

İbrahim Halil Oral, Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı için "Alevi kimliği Sünniler için endişe" ifadelerini kullanmıştı.

10 Haziran 2022 08:22

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için sarf ettiği "Alevi kimliği Sünniler için endişe" sözlerine işaret ederek, "Beyefendi için "sorun değilmiş". Zira Kemal Bey'i tanıyormuş... "Isırmadığına" şahitmiş yani... Ama halkımızın hâli ortadaymış. Sünniler, Kemal Bey'in Alevi kimliği için endişe ederlermiş.
Ben halkımızda böyle bir kaygı göremiyorum" diye yazdı.

Seçmenin Kemal Kılıçdaroğlu'nun etnik kimliği ya da inancından değil, siyasi kişiliğinden endişeli olduğunu savunan Altınok, "Dolayısıyla İyi Partili vekilin "Sosyolojik tespit yapıyorum" kılıfıyla dile getirdiği ayrımcı ifadeler, olsa olsa Alevilere karşı kendi yaklaşımının ve onun gibi düşünen bir azınlığın görüşlerini yansıtır.
Ve düpedüz faşizmdir.
Olası bir adayı Aleviliği üzerinden "vurup" kendi adaylarını parlatmaya çalışan aktörlerden oluşan bu ittifak, Kılıçdaroğlu'nu Alevi diye aday gösterse ne olur göstermese ne olur?
Evet olan ülkeye olur." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...