Gündem

Sabah yazarı: Polisler, bekçiler ve zabıtalar yasaları uygulamazsa Mamak'ta olduğu gibi 'halk mahkemesi' kurulur ve ceza kesilir

"Gürültü kirliliğine karşı kapsamlı çözüm politikaları devreye sokulmazsa, daha çok dayak yiyen driftçi, motorcu haberleri okuruz"

28 Haziran 2022 08:40

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, Ankara Mamak'ta bir kişinin aracıyla drift yaptığı için mahalleli tarafından darp edildiğini belirterek, "Darısı diğer gürültü magandalarının başına! İtiraf ediyorum ben bu haberi okurken keyif aldım! Gürültü magandalarına birileri 'dur' demeliydi!
Polisler, bekçiler ve zabıtalar yasaları uygulamazsa Mamak'ta olduğu gibi 'halk mahkemesi' kurulur ve ceza kesilir. O maganda bir daha o mahallenin yanından bile geçmez!" diye yazdı.

Türkiye'de gürültü sorunu olduğunu savunan Tezel, "Gürültü kirliği; yüksek tansiyon, prematüre doğumlar, uyku bozukluğu, stres gibi çok sayıda sağlık sorununa neden oluyor. Ayrıca davranış bozuklukları, agresif davranışlar gibi psikolojik etkileri de var.
Gürültü kirliliğine karşı kapsamlı çözüm politikaları devreye sokulmazsa, daha çok dayak yiyen driftçi, motorcu haberleri okuruz." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...