Medya

Sabah yazarı Altınok'tan "üç haftalık kapanma" eleştirisi: Ekranlarda hastaneden daha çok vakit geçiren hekimlerimize 3 haftalık tam kapanma verilmeli

09 Nisan 2021 10:27

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Koronavirüs salgını tedbirlerine ilişkin olarak, hekimlerin "3 haftalık tam kapanma şart" görüşlerini eleştirirken, "'Ya tutarsa' diye üzerimizde her şeyi deneyen Bilim Kurulu'muz devreye girmeli. Ekranlarda hastaneden daha çok vakit geçiren hekimlerimize 3 haftalık tam kapanma vermeli. TV'ye çıkmalarını yasaklamalı" dedi. 

Altınok, "Sonunda pandemiden korunmak için gerekli denilen en etkili silahla da ayağımızı sıktığımız anlaşılmış. Ben söylemiyorum... Önerdiği sıkı asayiş tedbirleriyle ünlenen profesör doktorlardan biri geçenlerde, günlük mesaisini doldurduğu TV programında anlatıyordu. Meğer bir yıldır insanları eve kapatmak, 65 yaş üstünü ve 20 yaş altını hayattan izole etmek faydadan çok zarar getirmiş! Ama tabii yapacak bir şey yokmuş... Neticede bunlar hep bilim insanlarının, insanların sağlığını korumak maksadıyla siyasete tavsiye ettiği iyi niyetli tedbirlermiş. Hem zaten nereden bilebilirlermiş ki? Kusura bakmasınlar ama söyleyen çoktu!" dedi. 

Altınok, şöyle devam etti:

"Tıpla alakası sayın hekimlerimizle kıyaslanamayacak kadar az olan bizler bile duyduk. Hatta ekrana çıkmaktan takip etmeye vakit bulamamışlardır diye bu konudaki bilimsel araştırmaları gözlerine soktuk.
İnsanları evlere kapatıp havasız, hareketsiz ve moralsiz bırakmanın bağışıklığı düşürdüğünü, zararlı olduğunu... Risk grubundakileri hastalığa açık hale getirdiğini. Örneğin, akciğer embolisinin en büyük nedeninin hareketsizlik olduğunu anlatan hekimlerin uyarılarını dillendirdik. Neyse olan oldu diyeceğiz ama aynı hatada ısrar edip ömrümüzden daha da çalmaya devam edeceklerini biliyoruz.

Baksanıza şimdi de üç haftalık tam kapanma şart diye söyleniyorlar. 'Ya tutarsa' diye üzerimizde her şeyi deneyen Bilim Kurulu'muz devreye girmeli. Ekranlarda hastaneden daha çok vakit geçiren hekimlerimize 3 haftalık tam kapanma vermeli. TV'ye çıkmalarını yasaklamalı. Geçici olarak canım...Ya tutarsa diyerek.
Hem ne kaybederiz ki? İşe yaramazsa en fazla 'pardon' deriz. Ekran gülü hekimlerimiz onu bile demiyor ya."

Yazının tamamı için tıklayın.