Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Yeni soğuk savaşta Biden Amerikası güven vermiyor

30 Mart 2021 10:02

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, “Yeni soğuk savaşta Biden Amerikası güven vermiyor “ görüşünü savundu.

Barlas yazısında,Emeklilik yaşında Amerika'ya Başkan olan Biden'ın uluslararası ilişkilere getirdiği sisli hava, sonuçlarını güvensizlikler bulutu şeklinde sunuyor. Çin'e mi yoksa Rusya'ya mı saldıracağını kestiremeyen ve sonunda iki ülkeden sert cevaplar alan Biden, son olarak Putin'den bir diplomatik tokat yedi. İklim zirvesine davet ettiği Putin, Biden'a ‘Gelmeyi düşünüyorum’ diye cevap verdi.” düşüncesini dile getirdi.

Barlas şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye yakın geçmişten çeşitli dersler almıştır ve en hayati anlarda Amerika'nın Türkiye'yi yalnız bırakacağı defalarca görülmüştür. Örneğin, 1964'te Kıbrıs dolayısıyla Sovyet lideri Kruşçev, Türkiye'yi tehdit ettiğinde Amerikan Başkanı Johnson, Sovyetler'i haklı bulmuştu. Son dönemde de PKK/PYD'yi ve FETÖ'yü Amerika'nın besleyip koruması, gerekli dersleri almamızı sağlamıştı.

Yeni soğuk savaş, herhalde sıcak bir nükleer savaşa dönmez. Ama biz Türkiye olarak onurlu tarafsızlığımızı koruyarak komplo teorisyenlerine meydanı bırakmazsak, kalkınmamızı ve istikrarımızı sürdürürüz."