Gündem

Sabah Başyazarı Barlas: Bahçeli’nin ağır ifadeli uyarısı Cem Yılmaz üzerinde etkili oldu

Bahçeli, Cem Yılmaz için "Bundan sonra sevemem" açıklaması yapmıştı

12 Mayıs 2019 10:30

Sabah gazetesinin başyazarı olan Mehmet Barlas, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin komedyen Cem Yılmaz için söylediği sözlerin etkili olduğunu iddia etti. Barlas, "Bahçeli’nin ağır ifadeli uyarısı Cem Yılmaz üzerinde etkili oldu" diyerek, "Bahçeli'nin sözlerine Cem Yılmaz'ın verdiği cevap, Cem Yılmaz olmanın ne anlama geldiğini bilmeyenler tarafından tam anlaşılamaz. Sonuçta Cem Yılmaz sadece Ekrem İmamoğlu hayranlarının beğenileri ile bugünkü sevgi ve ilgi düzeyine ulaşmamıştır. Bahçeli'nin ağır ifadeli de olsa uyarısı, Cem Yılmaz'a toplum içindeki yerini hatırlattığı için, yararlı olmuştur" ifadesini kullandı. 

Barlas bugünkü yazısında "Herkes Cem Yılmaz olamaz" diyerek Bahçeli'nin ifadelerinin ardından Cem Yılmaz'ın paylaşımını değerlendirdi. 

Bahçeli, "Herkes Cem Yılmaz Bey'i sever ve çok güler. Ben ise onu görünce önce bir elbiseni değiştir derim. Kravat tak, hatta takma başka bir şeyler yap. Belediye seçiminde oy vereceksen git ver ama sana yönelmiş sevgiyi siyaseten istismar edip hepimizin alerjisini toplamaya vesile olma. Yüzde 49'u sevebilirsin ama yüzde 51'e de saygı duy. Ben, Cem Yılmaz'ı bundan sonra sevemem” demişti. 

Yılmaz, Bahçeli'nin ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sevgili dostlar,ben bir halk kahramanı değilim,bir komedyenim,haddim hududum belli..Benim memleketimle ilgili hayalim herkes herkesi sevsin,sevmeyen gayret etsin,şeklindedir..Nevşehir belediyesindeki dostumuz da ne zaman Nevşehire bir faydam dokunacaksa çağırsın gelirim :)" ifadesini kullandı.

Barlas: Uyarı Cem Yılmaz üzerinde etkili oldu

Barlas MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "Sevemem" açıklamasının ardından Yılmaz'ın verdiği yanıtı bugünkü yazısında değerlendirdi. Barlas şunları kaydetti: 

"Bahçeli'nin sözlerine Cem Yılmaz'ın verdiği cevap, Cem Yılmaz olmanın ne anlama geldiğini bilmeyenler tarafından tam anlaşılamaz. Sonuçta Cem Yılmaz sadece Ekrem İmamoğlu hayranlarının beğenileri ile bugünkü sevgi ve ilgi düzeyine ulaşmamıştır. Bahçeli'nin ağır ifadeli de olsa uyarısı, Cem Yılmaz'a toplum içindeki yerini hatırlattığı için, yararlı olmuştur.

Kısacası şu anda içinde bulunduğumuz ölçüsü kaçmış kamplaşmaya kendilerini kaptıranların, Cem Yılmaz'dan ders almaları doğru olacaktır..."