Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Arap turistler yolda

"Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın ziyareti Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleşmesinde çok önemli bir adım olacak"

22 Haziran 2022 08:21

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye'ye yapacağı ilk ziyareti değerlendirdi. Barlas, "Ziyaret öncesinde üç senedir devam eden Suudi turistlerin Türkiye'ye ziyaret yasağı kaldırıldı. Arap turistler yolda" yorumunu yaptı. 

Barlas yazısında, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, Türkiye'ye geliyor. Bu görüşmede bölgesel meseleler ve ekonomik anlaşmalar gündeme gelecek. Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleşmesinde çok önemli bir adım olacak. Ziyaret öncesinde üç senedir devam eden Suudi turistlerin Türkiye'ye ziyaret yasağı kaldırıldı. 1 Temmuz günü ilk Suudi turist uçağının Trabzon'a inmesi bekleniyor. Suudi turistler havanın serinliği vesilesiyle Karadeniz yaylalarında yaz tatili geçirmeyi seviyorlar. Türkiye hem doğası hem kültürü hem de fiyatları ile tüm dünyanın cazibe noktası haline geldi. Belli ki turizm sezonu çok iyi geçecek." ifadesini kullandı.