Politika

Saadet lideri Karamollaoğlu: İktidara son bir çağrı yapıyorum...

"Buyurun, 20 yılda yapamadıklarınızı kalan 1 yılda gerçekleştirin"

29 Haziran 2022 15:44

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidara 20 yılda yapamadıklarını kalan 1 yılda yapmaları konusunda "son çağrıyı" yaptı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasında yılın ilk 6 ayı geride kaldığını anımsatan Karamollaoğlu, "Son 5-6 yıldır Sayın Erdoğan başta olmak üzere iktidar partisinin yöneticileri sürekli olarak her 6 ay sonra Türkiye'nin düze çıkacağını, hatta abartılı ifadelerle 'çağ atlayacağını, uçacağını'; bu durum karşısında da birilerinin 'çatlayacağını, patlayacağını' ifade ediyorlar. Fakat bugüne kadar hiçbir öngörüsü tutmayan iktidarın, bu öngörüleri de tek bir kez olsun tutmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalara işaret eden Karamollaoğlu konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"İnsanın aklına Nasrettin Hocanın şu fıkrası nasıl gelmesin...

Hani Nasrettin Hoca bir gün ata binmek istemiş. Sağdan atlamış olmuyor, soldan sıçramış olmuyor; hasılı o kadar uğraşmasına rağmen ata binememiş.

Kendi kendine: “Hey gidi gençlik!” diye mırıldanmış. 

Sonra sağına soluna bakınıp kimsenin olmadığını görünce kendi kendine: "Ya Nasrettin ben senin gençliğini de bilirim!" demiş..

İşte biz de bu arkadaşların cemâziyelevvelini gayet iyi biliyoruz.

6 ay öncelerini, 16 ay öncelerini, 6 yıl öncelerini de, hatta çok daha eski tarihlerde attıkları adımları da çok iyi biliriz...

İktidara "son bir çağrı" yapan Karamollaoğlu, "İşte bu iktidarın en fazla 1 yıl ömrü kaldı, önlerinde son bir fırsat var. Çok kısa demeyin buna, çünkü az önce 11 aylık Refah-Yol Hükümeti de kısa zamanda büyük başarılara imza atılabileceğini gösteren örneği verdim. Buyurun, 20 yılda yapamadıklarınızı kalan 1 yılda gerçekleştirin" diye konuştu.