Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı: ABD, Covid-19 sürecinde Rusya ve Çin'e asılsız suçlamalar yöneltiyor

13 Mayıs 2020 16:50

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sürecinde Rusya ve Çin'e asılsız suçlamalar yönelttiğini söyledi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın açılışında konuşan Lavrov, bazı ABD'li senatörlerin Başkan Donald Trump'a Covid-19 salgınından önceki olaylar hakkında kapsamlı rapor sunmaması halinde Çin'e yaptırım uygulamayı önermesini eleştirdi.

Lavrov, "ABD'li meslektaşlarımızın ve müttefiklerinin pandemi koşullarında bile cepheleşmeyi artırma girişimlerine, mevcut durumu kendi görüşlerini, gelecekteki düzene ilişkin 'kurallara dayalı düzen' olarak adlandırdıkları kendi vizyonlarını dayatmak için kullanmaya son vermediğini belirtmeliyiz" dedi.

Söz konusu kuralları bizzat ABD'nin geliştirdiğini kaydeden Lavrov, "Bunlar, Çin ve Rusya'ya yönelik asılsız suçlamalar. Koronavirüs'le mücadele sırasında tek taraflı yaptırımları, tıbbi malzeme, ekipman ve gıda ürünleri tedarikini engelleyen yaptırımları askıya alma çağrılarını görmezden geliyor" ifadelerini kullandı.