Dünya

Rusya'da muhalefete baskı seçimlerden sonra da devam ediyor: 150'den fazla eve baskın düzenlendi

Polisin Navalniy'nin başkanlık kampanyasında çalışmış isimleri hedef aldığı belirtildi

12 Eylül 2019 12:03

T24 Dış haberler

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalniy'e yakın isimler muhalefetin destekçilerinin evlerine polisin baskınlar düzenlediğini bildirdi.

Associated Press'in aktardığına göre şu ana kadar Krasnodar'dan Vladivostok'a 150 farklı baskın düzenlendi. Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Novosibirsk'te ikinci olan Sergey Boyko'nun da evinde arama düzenlendiği belirtildi. 

Polis baskınlarının Navalniy'nin 2018 başkanlık kampanyasında görev yapan isimleri hedef aldığı düşünülüyor. Navalniy'nin seçimlere katılmasına izin verilmese de müttefikleri birçok Rus şehrinde muhalefetin oylarını arttırmıştı. 

Navalniy'nin müttefikleri geçtiğimiz pazar günü yapılan yerel seçimlerde de birçok bölgede seçimleri gözlemlemiş ve usülsüzlükleri dosyalamıştı. Muhalifler ayrıca seçimlerde yapılan usülsüzlükleri YouTube üzerinden canlı olarak yayınlamıştı. Birçok muhalefet mensubu pazar günü yapılan seçimlerle ilgili videolar üretmeye devam ediyor. Leonid Volkov, "Bölgesel ağımızın çalışmalarını bozma girişiminde bulunuyorlar" değerlendirmesinde bulundu. Volkov polisin binlerce dolarlık ekipmana el koyduğunu da ifade etti.