Dünya

Rusya'da bir adam, Apple'ın kendisini eşcinsel yaptığını iddia ederek dava açtı: Bana biri 69 GayCoin attı, şimdi bir erkekle düzenli ilişkim var

03 Ekim 2019 12:54

T24 Dış haberler

Rusya'da bir adam, ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın kendisini "eşcinsel yaptığını" iddia ederek şirkete tazminat davası açtı. 

Govorit Moskva'nın haberine göre D. Razumilov isimli davacı, 2017 yılında iPhone'una indirdiği kripto para uygulamasından bu yaz başka bir kullanıcının kendisine "69 GayCoin" attığını belirtti. Kripto paranın kendisine "Denemeden yargılama" notuyla geldiğini ifade eden Razumilov, "Bundan sonra eşcinsel ilişkilere kapıldım" dedi.

Razumilov'un mahkemeye sunduğu şikayette, "Kendi kendime düşündüm; gerçekten bir şeyi denemeden nasıl yargılayabilirdim? Bunun ardından eşcinsel ilişkiye girmeyi denemeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Şikayetin devamında, "Aradan iki ay geçti, başka bir erkekle yakınlaştım ve bu işin içinden çıkamıyorum" dedi ve ekledi, "Şimdi bir erkekle düzenli ilişki içindeyim ve aileme durumu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Bahsi geçen mesajı aldıktan sonra hayatım daha kötü bir hale geldi ve asla düzelmeyecek" yazdı.

Razumilov, Apple'ın "kendisini manipüle ederek eşcinselliğe ittiği" gerekçesiyle 15 bin 300 dolar tazminat talep ediyor.