Dünya

Rusya, çatışmaların yoğunlaştığı Severodonetsk'i izole etmeye çalışıyor

Rus güçlerinin ikinci bir köprüyü vurduğu belirtildi

13 Haziran 2022 11:27

T24 Dış Haberler

Ukrayna'nın doğusundaki Severodonetsk kentinde Ukraynalı ve Rus güçler arasında yoğun çatışmalar devam ediyor. 

Bölge Valisi Sergiy Hayday'in aktardığına göre Rusya ordusu, şehre giriş sağlayan köprülerden birine bombalarla ağır hasar verdikten sonra bir diğerini de yok etti. 

Yok edilen ikinci köprünün Severodonetsk'i komşu şehir Lısıçansk'a bağladığını belirten Hayday, Rusya'nın savaşın yoğunlaştığı kenti Ukrayna kontrolündeki bölgelerden izole etmeye çalıştığı değerlendirmesinde bulundu. 

Hayday, "Şu anda üçüncü ve son köprüyü bombalıyorlar. Anladığım kadarıyla Severodonetsk'le bağlantıyı tamamen kesip oradan insanların tahliyesini veya oraya başkalarını sokmayı imkansız hale getirmeye çalışıyorlar" dedi. 

Vali, Rusya'nın yüksek ihtimalle tüm rezerv güçlerini şehre sokup, Severodonetsk'in tamamını ele geçirmeye çalışacağı değerlendirmesinde bulundu. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, her gece geleneksel olarak yayımladığı videolarının sonuncusunda, "Severodonetsk'te her metre önemli" demişti. 

Vali, cumartesi günü şehrin büyük bölümünün artık Rus kontrolünde olduğunu kabul etti. Rusya, Severodonetsk'in tüm yerleşim bölgelerinin kontrolleri altında olduğunu iddia etti. 

Ukraynalı yetkililer, Severodonetsk'in altındaki bomba sığınaklarında 800 kadar sivil bulunduğunu tahmin ediyor.