Dünya

Rus kentlerinde savaş yanlısı 'Z' pankartları teker teker kaldırılıyor

"Moskova'da size savaşı hatırlatacak hiçbir şey kalmadı"

12 Haziran 2022 09:23

T24 Dış Haberler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasının ardından 'Z' sembolü Rusya'da işgale verilen desteğin ve savaş propagandasının en bilinen işaretlerinden biri haline geldi. 24 Şubat'ın ardından 'Z' sembolünü taşıyan pankart ve bayraklar birçok Rus şehrine yerleştirilmişti. Bugünlerde ise bu posterlerin yerel yetkililer tarafında kaldırılmaya başlandığı belirtiliyor. 

Adil Bir Rusya partisinin lideri Sergey Mironov, Moskova şehir denetmenlerinin bu hafta kendilerinden partinin genel merkezindeki savaş yanlısı afişi kaldırmalarını istediğini belirtti. 

Yerel basına göre Moskova şehir merkezindeki savaş yanlısı 'Z' bayrağı da kaldırıldı. St. Petersburg, Novosibirsk ve Kirov kentlerinde de benzer durumların yaşandığı belirtildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski metin yazarı ve siyasi analist Abbas Galyamov, Moscow Times'a yaptığı değerlendirmede; "Bir tür yeniden markalandırmaya gidiyor olabilirler. Savaşın siyasi ve askeri olarak bir durma noktasına ulaştığı açık" dedi.

Mironov, pankartlarının "vatandaşların şikayeti" sonucunda kaldırıldığını belirtirken, "Moskova'da size savaşı hatırlatacak hiçbir şey kalmadı" dedi.

Perşembe günü, Rusya Demiryolları'nın Moskova'daki ana ofisinden üzerinde, "Devlet Başkanı için! Ordu için! Zafer için" yazılı bir pankartın kaldırıldığı görülmüştü.