Spor

Roma formasıyla ilk kez ilk 11'de başlayan Mert Çetin kırmızı kartla oyundan atıldı

Mert Çetin, sosyal medyadan paylaştığı mesajla takımından ve taraflardan özür diledi

03 Kasım 2019 16:00

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 11. haftasında Roma, konuk ettiği Napoli'yi 2-1 yendi. Roma formasıyla ilk kez ilk 11'de bir maça çıkan Mert Çetin uzatma anlarında kırmızı kart gördü.

Sarı-kırmızılıların Napoli’yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın 90+6. dakikasında ikinci sarı karttan atılan oyuncu, karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla taraftarlardan özür diledi. Taraftarlar da ilk kez 11’de görev alan Mert’in ortaya koydukları performanstan memnun olduklarını belirterek destek mesajları gönderdi. 

Gençlerbirliği’nden gittiği Serie A’da üçüncü kez görev alan 22 yaşındaki oyuncu yaptığı paylaşımda; “Roma formasıyla ilk kez 11'de başlamanın sevincini yaşarken, son dakikada gördüğüm kırmızı kart için takımımdan ve taraftarlarımızdan özür diliyorum. Forza Roma!” ifadelerini kullandı.

İki Türk oyuncu aynı takımda aynı anda sahada

Roma Teknik Direktörü Paulo Fonseca, takımının son iki haftadır oynadığı Milan ve Udinese maçlarında sonradan oyuna soktuğu milli futbolcu Mert Çetin’i ilk 11’de görevlendirdi.

Maçın 90+3. dakikasında Napoli atağını kesmek için faul yapan ve sarı kart gören Mert Çetin, 90+6. dakikada ceza sahası önünde yaptığı faulle ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

Milli takımın eylül ayındaki kampında sakatlanan Cengiz Ünder ise 2 aylık aranın ardından Napoli maçının 80. dakikasında Zaniolo’nun yerine oyuna girerek, yeşil sahalara döndü. Cengiz Ünder, Mert Çetin’in sarı kart gördüğü pozisyonda hakeme itirazı nedeniyle sarı kart gördü.

İtaya Serie A’da bir dönem Inter’de forma giyen Emre Belözoğlu ve Okan Buruk’un ardından Roma-Napoli maçıyla uzun bir aradan sonra aynı takımda forma giyen iki Türk oyuncu, aynı anda sahada yer almış oldu.