Yaşam

Psikoterapi ve Psikososyal Çalışmalar Derneği'nin 'Yakınlaşma' başlıklı sempozyumu 1 Aralık'ta

29 Kasım 2019 12:06

Psikoterapi ve Psikososyal Çalışmalar Derneği, 1 Aralık'ta 'Yakınlaşma' başlıklı bir sempozyum düzenleyecek.

Psikoterapi ve Psikososyal Çalışmalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Doğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak sempozyumda ilk konu 'Kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet ve ayrımcılıkla nasıl mücadele edeceğiz?' sorusu üzerine olacak. İlk oturumda Didem Doğan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ve yazar Sema Kaygusuz konuşacak.

Sempozyumun ikinci oturumunda 'Seans odasında yakınlaşan farklı sesler' başlığı ele alınacak. Bu oturumda Klinik Psikolog Emre Konuk, Psikanalist Türkay Demir ve Klinik Psikolog Nita Scherler konuşacak. 

Öğleden sonra gerçekleşecek ilk oturumda 'Çocuk ihmal ve istismarında disiplinlerarası yakınlaşma' konuşulacak. Konuklar, Psikolog Nur Ağdelen, Psikolojik Danışman Aşkın Koç, Sosyal Çalışmacı Mansur Seyitoğlu ve Avukat Selmin Cansu Demir olacak. 

Sempozyumun 'Süpervizyon' başlıklı son oturumunda ise Eğitim Analisti Yavuz Erten, Klinik Psikolog Ferhat Jak İçöz, Psikaytr Murat Dokur ve Klinik Psikolog Sinem Şahin Yalabık, Uzman Psikolog Yaprak Zararsız moderatörlüğünde konuşacak. 

Sempozyum, Boğaziçi Üniversitesi Ayhen Şahenk Salonu'nda gerçekleşecek.