Koronavirüs

Prof. Dr. Mustafa Çetiner'den 'Samsun'da süper bulaştırıcı var' iddiası

Prof. Dr. Mustafa Çetiner

28 Mart 2020 11:02

Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Samsun'da yeni tip Koronavirüs salgınına yakalanan bir hastanın, onlarca insana hastalığı bulaştırdığını iddia etti.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner, CNN Türk'te Başak Şengül'ün sunduğu 'Akıl Çemberi' programında Samsun'da koronavirüse yakalanan bir hastanın onlarca insana bulaştırdığını söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner'in canlı yayında yaptığı açıklamalar şu şekilde: "Bizim gibi büyük metropellerden henüz hastalığın yayılmadığı köylere, kentlere... Gidip de orada buluştırabilecek insanlarda var. (Güney) Kore'de öyle. Süper bulaştırıcı vardı. Yüzlerce insana bulaştırdı tek başına. Orada tek seyahat etmenin böyle bir sakıncası olabilir

Mesela Samsun'da da... Samsun'da bir süper bulaştırıcı vardı mesela. Hani detaylarını söylemeyeyim ama... Dedesi umreden geliyor, ondan kapıyor. Bir büyük market AVM'de çok işlek bir hamburgercide çalışıyor çocuk. Onlarca insanı enfekte (bulaştırdı) etti."

Süper bulaştıcı nedir?

2003 yılındaki SARS salgını sırasında doğrudan 10'dan fazla kişiye virüs bulaştıran bireyler "süper taşıyıcı" olarak sınıflandırıldı.