Gündem

Polisler tarafından "dur ihtarına uymadıkları" iddiasıyla öldürülen Kerem ve Erkul'un davası görüldü

26 Eylül 2019 12:47

İstanbul Sultangazi’ye bağlı Gazi Mahallesinde, polislerin "dur ihtarına uymadığı" için açtığı ateş sonrası Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un hayatını kaybetmesi hakkındaki dava görülmeye devam etti. Duruşmada, gönderilen kayıtların tarihinin yanlış olması sebebiyle doğru kayıtların gönderilmesi için yazı yazılmasına karar veren mahkeme duruşmayı 13 Şubat'a erteledi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık polisler Erkan Ekmekci,  Kenan Akıl, Zafer Sağlam  ve Davut Bakır'ın “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek”ten yargılanıyor.

Evrensel'in haberine göre duruşmaya hayatını kaybeden Barış Kerem’in annesi Melike Altınışık, Oğuzhan Erkul’un annesi Seyran Erkul, ablası Figen Erkul, olayda ağır yaralan Ramazan Altürk'ün ailesi ve diğer müşteki aileleri ile avukatlar katıldı.

Duruşmada söz alan avukat Meral Hanbayat, “8 Kasım 2018 tarihli ara kararda belirtilen maktullere ilişkin otopsi görüntülerinde hata mevcuttur. Görüntü ve videolar 2018 yılına ait. Doğru otopsi görüntülerinin gönderilmesi konusunda Adli Tıp Kurumuna yazı yazılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sanık avukatı Tolga Yurdakul ise bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmak üzere mahkemeden süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, maktullere ilişkin doğru görüntü ve video kayıtlarının gönderilmesi hususunda adli tıp kurumuna yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 13 Şubat 2020 saat 09.30’a erteledi.

Ne olmuştu?

14 Nisan 2017’de İstanbul Sultangazi’de bulunan Gazi Kent Ormanından araçla çıkan yaşları 15-18 arası değişen 5 çocuğa, "dur ihtarına uymadığı" iddiasıyla polis tarafından ateş açıldı. Oğuzhan Erkul ve Barış Kerem polislerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybederken; Demirhan Erkul, Ramazan Altürk ve Birkan Yüksel ise yaralandı. Olayda yaralanan gençler, polise verdikleri ifadelerinde panikledikleri için durmadıklarını ve sonrasında ateş açıldığını belirtmişti.