Yaşam

Batman Valiliğinden, 'Kürtçe şarkı engellendi' iddiasına yalanlama: "Kafenin alkol ve canlı müzik ruhsatı olmadığı için işlem yapıldı"

O Ses Türkiye birincisi Dodan'ın Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle mikrofonunun polis tarafından alındığı iddia edilmişti

29 Eylül 2019 00:20

Batman’da polisin bir kafeyi basarak Kürtçe şarkı söyleyen sanatçı Dodan’ın elindeki mikrofonu aldığı ileri sürülmüştü. Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Dodan'ın şarkı söylediği kafenin alkol ve canlı müzik ruhsatı olmadığı için işlem yapıldığı belirtildi. 

Polise tepki gösteren Dodan ise sosyal medyada yayınlanan videoda, “Siz bir vatandaşsınız, ben de bir vatandaşım. Sizin yasal haklarınız olduğu kadar benimki de var: Doğru mu? Siz burada görev alabiliyor olabilirsiniz, ben de İstanbul’dan buraya konser için geldim. Sizin benim elimden mikrofonu çekmeye hakkınız yok. Ben 42 yaşında bir adamım. Senden daha büyük bir adam olarak söylüyorum. Sen benden çok gençsin” diye konuşmuştu. 

Valilikten yapılan açıklamada, Sosyal medyada 'Batman'da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği' yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem, alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan iş yerine uygulanan faaliyetten men işleminden ibarettir" denildi.

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, polisin Kürtçe türkü söylenmesine engel olduğu iddiasına ilişkin sosyal medya hesabından,  “Ey Dilbere'yi türküsünü Batman'da söylerken, O ses Türkiye birincisi Dodan'ın elinden mikrofon bir polis amiri tarafından alındıysa, bana düşen görevde bu hak ihlalini protesto etmek için Meclis'te bu türküyü bütün Türkiye'ye dinletmek olacak" paylaşımı yapmıştı.