Gündem

Polis müdahalesinde kolu kırılan Aydın Aydoğan İçişleri Bakanlığı'na tazminat davası açtı

"Sırtım plastik mermiden kevgire dönmüştü"

04 Kasım 2019 15:54

Cumartesi Anneleri buluşmasının 700'üncü haftasında polis müdahalesi sonrası kolu kırılan Aydın Aydoğan, İçişleri Bakanlığı’na tazminat davası açtı.

Aydın Aydoğan, olay günü polislerin kendisine hakaret ederek koluna ve yüzüne coplarla vurmaya başladığını söyledi.

Aydoğan, “İnsan Hakları Derneği'nin çağrıcısı olduğu 'Cumartesi Anneleri 700. Hafta Buluşması' eylemine katılmıştım. Olay günü polis şiddetine maruz kalanlardan biri de bendim. O gün kolum kırıldı. Diğer kolumda da çatlak vardı. Sırtım plastik mermiden kevgire dönmüştü. Tedavim hâlâ devam ediyor. Olay günü görüntüleri olmasına rağmen soruşturma dosyasında memur suçları bürosu orda olduğunu ispat edemedi diye soruşturmanın kapatılmasını talep etmişti. Bizler de etkin soruşturma yapılmadığı için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptık” ifadesini kullandı.

Sol gazetesine konuşan Aydoğan şunları söyledi:

“Gezi dosyamı da 6,5 yıldır işlemez ve kadük bir dosya haline çevirdiler, defalarca dosyaya müdahale ederek faili meçhule attılar. İdare mahkemelerine itirazlar ettik ve dosyayı tekrar memur suçlarına getirdik. Gelecek nesiller için bu davaların hukuk fakültelerinde ders olarak okutulacağı düşünüyoruz artık. Hukukun işletilmediği günler yaşıyoruz ve artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz.

Siyasi iradenin yargı üzerindeki baskısı artık ülkeyi nefes alınmayacak hale getirdi. Oysa ki tüm bunlar çocuklarımıza aydınlık bir ülke bırakmak için, halkların barış içinde yaşadığı kayıpların olmadığı bir ülke için”

Aydoğan, Gezi Parkı eylemlerinde de polisin attığı biber gazı kapsülü ile ayağından yaralanmıştı.