Gündem

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı’nın haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülen hapis cezası ve Mert Avcı'nın beraat kararı İstinaf’a taşındı

27 Haziran 2022 13:33

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ve kardeşi Mert Avcı'nın beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşındığını açıkladı.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı için önce 'ağırlaştırılmış müebbet' verilmiş, ardından mahkeme 'haksız tahrik' olduğuna karar vererek cezayı 23 yıla indirmişti. Söz konusu karar tartışma yaratmıştı.


TIKLAYIN - Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya 'haksız tahrik' indirimi: Ağırlaştırılmış müebbet, 23 yıla düşürüldü!

TIKLAYIN - Pınar Gültekin'in avukatı Rezan Epözdemir: Hem beraat gerekçeleri hem haksız tahrik gerekçeleri hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir!

TIKLAYIN - Pınar Gültekin cinayetinde tartışılacak gerekçe: Amacı eziyet değildi, ölmediğini anlamamış olabilir

TIKLAYIN -Avukat Epözdemir: Dosyada Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı’ya şantaj yaptığına dair ne bir video ne bir ses kaydı ne de bir mesaj var