Dünya

Peru’nun eski Devlet Başkanı Garcia intihar etti

Garcia, Brezilyalı inşaat firması Odebrecht'ten rüşvet almakla suçlanıyordu

17 Nisan 2019 19:24

Peru’nun eski Devlet Başkanı Alan Garcia, kapısına tutuklama emriyle gelen polisleri görünce intihar etti.

Hakkında ön tutuklama emri çıkarılan eski Peru Devlet Başkanı Alan Garcia, kapısının önünde toplanan polisleri görünce kafasına tabanca ile ateş ederek intihar etti. Başının sağ tarafından sıktığı kurşun sol tarafından çıkan Garcia’nın ölüm haberi resmi olarak doğrulandı.

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra da, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Eski Devlet Başkanı Alan Garcia’nın ölümü ile dehşete düştük. Ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum" dedi.

12 ülkede rüşvet skandalı 

Brezilyalı inşaat firması Odebrecht'ten rüşvet almakla suçlanan Garcia için mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarılmıştı. Garcia, hakkındaki suçlamaları reddediyordu.  Alan Garcia, Peru'da 1985-1990 ile 2006-2011 yıllarında devlet başkanlığı görevini yürütmüştü. 

Latin Amerika'daki Odebrecht soruşturmaları, şirket yöneticilerinin ABD'deki davada Adalet Bakanlığı ile yaptıkları uzlaşma kapsamında 10 Latin Amerika ve 2 Afrika ülkesinde yetkililere rüşvet verdiklerini itiraf etmeleriyle başlamıştı.  Peru, Arjantin, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya, Ekvador ve Venezuela makamları, kendi ülkelerinde şirketin faaliyetlerine ilişkin yolsuzluk soruşturmaları açmıştı.