Dünya

Pelosi: Trump'ı hapiste görmek istiyorum

Mueller, Trump'ın 2016 seçim kampanyasında çalışanların Rusya ile bağlarını inceliyordu

07 Haziran 2019 10:35

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Donald Trump'ın 'itham edilme' tartışmaları sırasında Demokratlarla yaptığı toplantıda "itham edildiğini değil hapiste olduğunu görmek istiyorum" dedi. 

CNN International'ın aktardığı habere göre, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jerry Nadler'in Donald Trump'a itham edilme soruşturmasını başlatmak için izin istediği toplantıda konuşan Pelosi, "Trump'ın itham edildiğini görmek istemiyorum, onun hapise girdiğini görmek istiyorum" dedi. 

Pelosi'nin basın danışmanı Ashley Etienne, cümleleri doğrulayamacağını açıkladı ve toplantıda yapılan açıklamaları şöyle özetledi:

"Mueller raporunun durumuyla ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Bütün ihtimalleri ortaya koymak konusunda anlaştılar ve Başkan'ın yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarının raporda belirtilmediğini duyurmak konusunda karara vardılar"

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, Trump'ın 2016 seçim kampanyasında çalışanların Rusya ile bağlarını inceliyordu. Mueller raporunun sonuçlarında direkt olarak bir kanıt sunmamış, Trump'ın kesin olarak "suçlu veya suçsuz" olduğu hakkında bir karar bildirmemiş ve buna Kongre'nin karar vermesi gerektiği sonucuna varmıştı.