Gündem

Özgür Gündem davasında savunma için süre verilerek duruşma ertelendi

21 Kasım 2019 15:50

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Hüseyin Aykol, Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan ve Hasan Başak'ın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma, bir önceki celse sunulan mütalaanın hazır bulunmayan sanık ve sanık müdafilerine tebliğ edilmesine karar verilerek ertelendi

Duruşmaya sanık gazeteciler katılmazken, avukatları Özcan Kılıç hazır bulundu.

Duruşmada iddia makamı önceki celsede vermiş olduğu mütalaayı tekrarladıklarını belirterek, mütalaada Hüseyin Akyol ile ilgili sevk maddelerine Aykol’un isminin yazılmasını istedi. İddia makamı Aykol’un cezalandırılmasını talep etti. 
 
Ardından söz alan Reyhan Çapan ve Hüseyin Aykol'un müdafi avukatı Özcan Kılıç, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulunarak, "Yeni bir yasa değişikliği olmuştur. Ayrıca sanıklar hakkında 6/73 esas sayılı dosyanın akıbeti beklenilmiştir. Akıbetinin sorulmasını talep ediyoruz" dedi.
 
Ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti bu celse ve bir önceki celse sunulan mütalaanın hazır bulunmayan sanık ve sanık müdafilerine tebliğine karar vererek savunmalarını hazırlamaları için gelecek celseye kadar süre verdi. Tutuklu veya hükümlü bulunan sanıkların gelecek celse SEGBİS sistemi üzerinden hazır edilmesine için ilgili yere yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı 20 Şubat 2020 tarihine erteledi.