Gündem

Özgür Gündem davası 21 Mayıs'a ertelendi

Duruşmada söz alan avukatlar, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. 

08 Mayıs 2019 16:44

Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin Eş Genel Yayın Yönetmenleri Avukat Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin yazar ve yöneticileri Reyhan Çapan, Reyhan Hacıoğlu, Nuray Özdoğan, Celalettin Can, Ayşe Batumlu, Ayşe Berktay, Filiz Koçali'nin de içerisinde bulunduğu 23 kişinin yargılamasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre duruşmada yargılanan gazetecilerin avukatları hazır bulundu. Dosyanın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasıyla birleştirilmesi talebine olumsuz yanıt verildi. Duruşmada söz alan avukatlar, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. 
 
Avukatların taleplerini alan mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Mayıs gününe erteledi. 
 
Duruşma savcısı, 7 Mayıs 2018 tarihinde mahkeme heyetine sunduğu esas hakkındaki mütalaasında gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Reyhan Çapan ile eş genel yayın yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol'un "zincirleme bir şekilde örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla cezalandırılmaları talep edilmişti. Diğer yargılananların hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi istenmişti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyası

23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dosyada ise gazetenin yazar ve yayın danışma kurulu üyeleri Filiz Koçali, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Ragıp Zarakolu, Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, yazar Eren Keskin, imtiyaz sahibi Kemal Sancılı ve yayın danışma kurulu üyesi Bilge Aykut yargılanıyor. 9 kişinin yargılandığı davada “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak,” “silahlı örgüt propagandası” ve “suç işleme amacıyla örgüt kurma” suçlamalarıyla hapis cezası isteniyor. 
 
10 Nisan'da, 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 11. duruşmada; mahkeme, gazetenin eski imtiyaz sahibi tutuklu sanık Kemal Sancılı hakkında tahliye kararı verdi.