Kültür-Sanat

Oyuncu Songül Öden'den, "Şiddet gördünüz mü?" sorusuna yanıt: Bu sorunun cevabına hayır diyecek kadın yok

09 Kasım 2019 09:24

Oyuncu Songül Öden, “Başınızdan geçen şiddet olayı oldu mu hiç?” sorusuna “Bu sorunun cevabına hayır diyecek kadın yoktur maalesef. İstatistikler bunu gösteriyor. Ben de yeryüzünün bir parçasıyım ve bu istatistiğin içindeyim” dedi.

Songül Öden, BeStyle dergisinin kasım sayısı için objektif karşısına geçti. Dergiye röportaj da veren Öden’e “Kadına şiddet konusunda her zaman çok sesi çıkan isimlerdensiniz. Geçen sene #meToo hareketinde birçok kadın oyuncu, yaşadıklarını anlatmıştı. Sizin başınızdan geçen sözlü ya da psikolojik şiddet olayı oldu mu hiç?” sorusu yöneltildi.

"Gördüysen ve susuyorsan sen de suçlusun"

Oyuncu, şöyle yanıt verdi:

“Bu sorunun cevabına hayır diyecek kadın yoktur maalesef. İstatistikler bunu gösteriyor. Ben de yeryüzünün bir parçasıyım ve bu istatistiğin içindeyim sizin gibi. Buna kayıtsız kalındığı ve hiç olmamış gibi davranıldığı sürece sapkınlar her zaman daha çok cesaretlenecek. Eğer gördüysen ve susuyorsan sen de suçlusun. #meToo hareketi çok kıymetli bir süreçti dünya kadınları için.”

"Dilini bilmediği bir ülkenin üvey çocukları oluyorlar"

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu İnsani Yardım Programı’nın sözcülüğü görevini üstlenen Songül Öden, mülteci kadınlara yaptıkları yardımlardan da söz etti:

“Mülteci meselesi tüm dünyanın bizzat sorumlu olduğu bir konu. Milyonlarca insan ekonomi, savaş, doğal felaketler sebebiyle topraklarını terk etmek zorunda kalıyor ve sığındıkları ülkelerde ciddi bir kültür çatışması yaşıyor. Dilini bilmediği bir ülkenin üvey çocukları oluyorlar. Bir gün herkes aynı durumda kalabilir. Bu gerçeği kalbine, aklına yakın tutmalı insan. Bizim saha çalışmalarımız devam ediyor. Keşke etmese, kökten çözülse bu dram. En çok yaralanan hep çocuklar, kadınlar ve hayvanlar. Hep savunmasız olanlar!”