Yaşam

Otoyollarda bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek için araçlarıyla yola çıkanlar Anadolu Otoyolu'nun Kocaeli bölümünde yoğunluğa neden oldu

31 Mayıs 2019 23:16

İstanbul'da bayram tatili nedeniyle trafik yoğunluğu mesai saatinin sona ermesiyle başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre, Anadolu Otoyolu'nun Kocaeli istikametinde trafik kilitlendi. Ramazan Bayramı nedeniyle tatile çıkan vatandaşlardan bazıları trafiğe yakalanmamak deniz ulaşımını tercih etti. Yenikapı İDO İskelesinde arabalı vapur ve feribotlara yönelen araç sürücülerinin ve vatandaşların oluşturduğu yoğunluk havadan görüntülendi.

9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla Çamlıca Gişeler'de trafik yoğunlaşmaya başladı. Gişelerdeki bayram tatili yoğunluğu havadan görüntülendi.

Bayram tatilinin başlamasıyla İstanbul'dan adeta göç başladı. Tatil nedeniyle araçlarıyla şehir dışına akın eden İstanbullular trafikte yoğunluk oluşturdu.

Yoğunluk noktalarından Çamlıca Gişeler'deki trafik havadan görüntülendi. Uzun araç kuyrukları olduğu görülürken, İstanbul genelinde saat 20.00 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 45'e ulaştı. Öte yandan polis helikopterinin de trafiği denetlediği görüldü.

Deniz ulaşımında da yoğunluk var

Ramazan Bayramı nedeniyle İstanbul’dan İzmir, Bursa ve Yalova’ya gidecek vatandaşların çoğu trafikte kalmamak için deniz ulaşımını seçti. Yenikapı İDO iskelesinde araç sürücülerinin ve vatandaşlardan dolayı oluşan yoğunluk havadan görüntülendi. Görüntülerde araçların arabalı vapura ve feribota binmek için uzun kuyruklar oluşturduğu görülüyor. Vatandaşlar ise hızla feribottaki yerlerini almak için ilerledikleri havadan çekilen görüntülere yansıdı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 31 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında 10 günlük özel bayram tarifesi uygulayacak. Bu kapsamda vatandaşlara 6’bine yakın gerçekleştireceği sefer ile 5 milyondan fazla yolcu ve 50 bin araca hizmet sunabilecek. Hızlı feribot ve deniz otobüsü dış hat seferlerinin yanı sıra, özellikle 24 saat doldur-boşalt yöntemiyle çalışacak Eskihisar-Topçular hattındaki araba vapuru seferleri, hiç beklemeden kalkacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve köprüler ücretsiz

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte otoyollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği otoyollarla köprülerin 1 Haziran saat 00.00'dan 10 Haziran saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Ramazan Bayramı tatilinin yarın itibarıyla başlayacağını, bu nedenle milyonlarca vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini söyledi.