Gündem

Prof. Dr. Ayşe Buğra: Silivri'yi kötü bir yer olarak değil, Osman'ı gördüğüm yer diye hatırlayacağım

"Eşimin bir malzeme olarak kullanıldığı düşünülebilir"

29 Temmuz 2019 10:21

Prof. Ayşe Buğra, Gezi eylemleri davasının bir numaralı sanığı olarak tutuklu yargılanan eşi Osman Kavala'nın tutukluluk durumuyla ilgili olarak, "Bana, 'Her hafta Silivri'ye gidiyorsun, ne kadar zor olmalı' diyorlar, ama bana orası kötü bir yer gibi gelmiyor, çünkü Osman’ı gördüğüm yer. Ben Silivri’yi kötü bir yer olarak hatırlamayacağım, Osman’ı gördüğüm yer diye hatırlayacağım" dedi.

TIKLAYIN: Osman Kavala’nın eşi Prof. Ayşe Buğra, Ertuğrul Özkök’e mektup yazdı: “Kocam niye 21 aydır dört duvar arasında?”

Buğra “Umutlu olmamaya çalışıyorum. Çünkü umutlu olup da umutların çöktüğünü görmek çok zor oluyor. Bu asansörde kalmaya benziyor; bağırsanız da çağırsanız da faydası yok. Oturup bekleyeceksiniz ve sakin olmaya çalışacaksınız. Bu günlerin geçeceğini ümit ediyorum” ifadesini kullandı.

HaberTürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Buğra, "Tutuklamaların öncesinde bazı yayın organlarında Osman Kavala’ya yönelik birtakım karalama kampanyaları başladı. Kendisini 'Türkiye’nin en karanlık adamı' diye tanıtan yazılar bile oldu. Bunun neden yapıldığını analiz etmek çok zor. Ama birtakım siyasi çekişmelerin içinde eşimin bir malzeme olarak kullanıldığı düşünülebilir" ifadesini öne sürdü. 

HaberTürk'teki söyleşi için tıklayın