Gündem

Osman Kavala’nın eşi Prof. Ayşe Buğra, Ertuğrul Özkök’e mektup yazdı: “Kocam niye 21 aydır dört duvar arasında?”

“Bize gösterilmeyen iddialar algı yaratmada kullanıldı”

24 Temmuz 2019 09:09

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin olarak açılan dava kapsamında 630 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın eşi Prof. Ayşe Buğra, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün “Bakın Osman Kavala’nın adını nerede gördüm...” başlıklı yazısına bir mektupla yanıt verdi.

 TIKLAYINGezi davası | Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verildi

Özkök, 20 Temmuz tarihli yazısında Osman Kavala’nın 2008’de Ergenekon davasının derinleştirilmesi gerektiğine ilişkin yazılan bir bildiride Kavala’nın imzası olduğunu yazmıştı. Bildiride imzası olan Ayşe Buğra mektubunda Özkök’ün yazısına üzüldüğünü söyledi. Buğra, “2008 tarihinde yeni başlamış olan Ergenekon davasıyla ilgili bildiri Hrant Dink cinayetinin yarattığı dehşet ve endişe ortamında yazılmıştı” dedi. Buğra, 2011 yılında eşi ile birlikte ikinci bir bildiriye daha imza attıklarını hatırlattı. Buğra, ”Yargı sürecinin işleyişi sırasındaki gelişmeleri endişe verici bulmaya başlamıştık. Mesela 2009’da Türkan Saylan’a yönelen saldırının kabul edilmezliğini görmemiz hiç zor değildi” ifadesini kullandı.

Eşinin Gezi davası kapsamında 21 aydır dört duvar arasında olduğunu söyleyen Buğra, dosyadaki gizlilik olduğunu vurguladı. Buğra, “Bize gösterilmeyen iddialar algı yaratmada kullanıldı” dedi.

Yazının devamı için tıklayın