Gündem

Önce Ergenekon'dan sonra FETÖ'den yargılanan gazeteciye 300 lira tazminat

13 Temmuz 2020 08:56

Gazeteci Mehmet Bozkurt, yıllar içinde önce Ergenekon'dan sonra FETÖ’den olduğu iddiasıyla gözaltına alındı, yargılandı, işsiz kaldı, basın kartı iptal edildi. Her iki suçlamadan da beraat etti. Açtığı tazminat davasında 300 TL kazandı.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre Mehmet Bozkurt 2019’da önce Ergenekon üyesi olduğu iddiasıyla 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası aldığı davadan ardından da FETÖ’ye yardım ettiği iddiasıyla açılan davadan beraat etti. Yaşadığı sürecin bedeli ağırdı, manevi tazminat davası açtı, 250 bin lira talep etti. İstanbul Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava geçen cuma günü sonuçlandı. Mahkeme, Mehmet Bozkurt’un yaşadığı sürecin bedeli olarak 300 lira manevi tazminat verilmesine hükmetti.

Mehmet Bozkurt, ”Benim yaşadıklarımın maddiyatla ölçülür bir yanı yok. Mahkeme bana milyonlar verse ne olur? Bu yaşadığım haksızlığı ne geri getirebilir? Tazminatımı Darüşşafaka’ya vereceğim. Ben Darüşşafaka’ya 300 lirayı değil bu hikâyeyi bağışlıyorum. Bu hikâyeden bir ders çıkarılmalı. Cumhuriyet’e bağlı, vicdanlı, ülkesinin değeri olabilecek insanlar yetiştirmeliyiz” dedi.