Basketbol

Olympiakos küme düşürüldü

Yunan ekip, ezeli rakibi Panathinaikos karşısında sahaya çıkmayı kabul etmemişti

23 Mayıs 2019 14:42

Yunan basketbolunun önde gelen takımlarından Olympiakos, Yunanistan Basketbol Lili yönetimi tarafından küme düşürüldü. Olympiakos, Yunanistan Basketbol Ligi Play-Off serisi ilk maçında ezeli rakibi Panathinaikos karşısında sahaya çıkmayı reddetmişti.

Eurohoops'un aktardığına göre yapılan açıklamada Olympiakos’un küme düşürülme sebebi olarak şu ifadelere yer verildi: “Ligde bir playoff maçına çıkılmaması ve bu sebeple playoffların kalan kısmından elenerek cezalandırılması. Takımın bu sezon aldığı sonuçlar geçersiz sayılacak, değiştirilemeyecek ve lig, sezona kalan takımlar ile devam edecek. Olympiakos, sezonu son sıralarda bitiren takımlardan sonra son sırada kabul edilecek ve bu sebeple ikinci lige düşürülecek.” 

Kırmızılılar, Pazartesi günü oynanması gereken playoff serisi ilk maçında Panathinaikos‘a karşı sahaya çıkmayı reddetmişti.

Sezon içinde de Panathinaikos‘a karşı oynanan bir maçta hakemlere olan tepkileri nedeniyle mücadelenin ikinci yarısına çıkmamışlardı.

Bilindiği üzere Olympiakos, gelecek sezon Adriyatik Ligi’nde oynamak için başvuru yaptı. Konu hakkında sonucun ne olacağı ise henüz belirsiz vaziyette.