Gündem

Öldürülen Aylin Sözer hakkında aileden açıklama: ''İddialar bizi yıpratıyor, katilin Aylin ile hiçbir bağı yok''

''Aylin hoca arasında bir ilişki olma durumu tamamen yalandır''

30 Aralık 2020 16:18

T24 Haber Merkezi

Kemal Ayyıldız tarafından öldürülen akademisyen Aylin Sözer’in kuzeninin oğlu Endercan Güngörür Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sosyal medyada dönen iddiaların ve eleştirilerin aileyi yıprattığını açıkladı.

T24'ün ulaştığı Güngörür, Sözer’in zanlıya, yeni taşındığı evine dolap yaptırmak için ulaştığını ve sonrasında ücret dolayısıyla dolap yaptırmaktan vazgeçen Sözer’i bıçakladığını aktardı. Zanlının Aylin Sözer'i bıçaklamasının ardından banka hesabından kendine para aktarmaya çalıştığını ifade etti. Kemal Ayyıldız'ın Aylin Sözer ile hiçbir bağı olmadığının altı çizildi.

Endercan Güngörür yaptığı açıklamada katilin Aylin Sözer’in banka hesabından kendine para aktarma girişiminin başarısız olduğunu ve sonrasında para almak için Sözer’in asistanına mesaj attığını söyledi.

Güngörür’ün tam açıklaması şöyle:

''Aylin Sözer daha önce katil ile yeni taşındığı evine dolap yaptırmak için ulaşmış ve evinde ölçü aldırmış katil çok yüksek bir miktarda para sunmuş ve Aylin hoca bunu reddetmiş. Ardından katilin sözlü tacizlerine maruz kalmış ve tehdit edilmiş . Daha sonra 29 Aralık sabah 8 sularında şahıs Aylin hocanın apartmanına gelmiş. Eve girer girmez Aylin hocayı bıçakla katletmiş ve telefonuna ulaşmış. Banka hesabına giriş yaptıktan sonra şahıs kendi kardeşine 260 bin tutarında bir EFT yollamış ancak banka teyit için Aylin hocayı aradığında telefon açılmadığı için EFT’yi reddetmiş. Daha sonra katil Aylin hocanın asistanına sana döviz hesabımdan para yollayacağım onu çek ve göndereceğim adrese yolla demiş. Durumdan şüphelenen asistan, sesinizi duymadan olmaz diyerek cevap vermiş ve katil gerek kalmadı diyerek cevap vermiş . Durumdan şüphelenen asistan Aylin hocanın kardeşine ulaşarak olayı anlatmış. Kardeşi Aylin hocanın evine kendi anahtarı ile girmeye çalışmış ancak kapı kilitliymiş. Üstüne polis çağırılınca şahıs evi yakmaya çalışmış. Yani haberlerde belirtildiği gibi katil ile Aylin hoca arasında bir ilişki olma durumu tamamen yalandır ve bu yalan Aylin hocanın ailesini derinden etkilemektedir. Şahıs indirim alma bahanesiyle bu yalanı uydurmuştur. Şahısın Aylin hoca ile bir bağı yoktur.''

TIKLAYIN- 
Akademisyen Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız, tutuklandı




Öldürülen akademisyen Aylin Sözer öğrencileriyle birlikte Öldürülen Aylin Sözer öğrencileriyle birlikte