Gündem

Öğretmenler Ankara’da bir araya geldi: Şubat’ta 40 bin atama istiyoruz

Sözleşmeli ve ücretli çalışan öğretmenler de Türk Eğitim-Sen önderliğinde yarın Ulus’ta eylem yapacak

22 Ocak 2019 13:18

Ataması yapılmayan öğretmenler bugün (22 Ocak 2019) Ankara’da toplanıyor. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) şubat ayında 40 bin atama yapmasını talep ediyor.

Ayrıca Türk Eğitim-Sen önderliğinde sözleşmeli ve ücretli çalışan öğretmenler yarın Ulus’ta eylem yapacak.

 

Aydınlık'tan Seda Akyüz'ün haberine göre MEB, 2017-2018 eğitim öğretim yılı içinde sadece 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapmıştı. Bakanlığın bir yıl içinde sadece bir kere atama yapması onu da sözleşmeli olarak gerçekleştirmesine eğitimciler tepkili. 2018-2019 eğitim yılının yarısı geride bırakıldı ancak atama yapılmadı. Binlerce öğretmen açığının bulunduğunu belirten ve yılda bir kere atama yapılmasını eleştiren eğitimciler, taleplerini duyurabilmek için Ankara'da bir araya geldi.

 

"Sözleşmeli-ücretli öğretmenlik köleliktir"

Öte yandan Türk Eğitim-Sen önderliğinde sözleşmeli ve ücretli öğretmenler yarın Ankara’ya gidecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan öğretmenler sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin ‘kölelik’ olduğunu söyleyecek. Yarın saat 12.00’de Ulus Atatürk Anıtı Önü’nde yapılacak olan eylemle ilgili Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile görüştük. Edirne’den Kars’a, Adana’dan Siirt’te, İzmir’den Diyarbakır’a kilometrelerce uzaktan öğretmenlerin Ankara’ya geleceğini vurgulayan Geylan, şubatta 40 bin ağustosta 60 bin atama yapılması gerektiğini belirti.

Geylan, eylem hakkında şu bilgileri verdi:

"Eylemde öğretmenler ayaklarına pranga takacak, zincirli kutularda sağlık malzemeleri yer alacak. Öğretmenlerin çocuklarının oyuncakları, fotoğrafları, anne-babaları için yazdığı dokunaklı sözler yer alacak, çocuklar birer konuşma yaparak, Cumhurbaşkanı’na, Milli Eğitim Bakanı’na seslenecek. Evlilik yüzükleri atılacak, eşini ya da işini kaybedenler için helva yaptırılacak."