Çevre

Öğrenciler Kuşadası sahilinde temizlik çalışması yaptı; 219 kilogram katı atık toplandı

Uluslararası kıyı ve temizlik günü kapsamında yapılan çalışma, Kuşadası Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildi

20 Eylül 2019 16:28

Aydın'ın Kuşadası ilçesi sahilinde, "Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü" kapsamında geniş katılımlı temizlik çalışması yapıldı. 1 saat süren temizlik çalışmasında 219 kilogram katı atık toplandı. 

Kıyı ve denizde yapılan temizlik çalışması, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Liman Başkanlığı, Deniz Ticaret Odası, Deniz Temiz Derneği, iki marina ve bir dalış merkezinin ortaklığında gerçekleştirildi.

Engelsiz plajdan başlanan çalışma kapsamında, Atatürk Meydanı'na kadar olan sahil boyundaki atıklar toplandı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, belediye ve diğer kurumların çalışanlarıyla birlikte katıldığı temizlik çalışmasında Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu da görev aldı.

Yaklaşık bir saat süren temizliğin sonunda 100 kilogram plastik, 50 kilogram kağıt, 69 kilogram metal, cam ve pil olmak üzere toplam 219 kilogram atık toplandı. Atıklar, belediye ekipleri tarafından katı atık depolama merkezine götürüldü.

Temizliğin ardından Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende öğrenciler, "Deniz varsa hayat var" ve "Yaşasın deniz" sloganları attı. (DHA)