Ekonomi

OECD Türkiye'nin büyüme tahminini değiştirdi

2019 yılı için Türkiye ekonomisine yönelik %2.6 olan daralma tahminini %0.3 olarak revize etti

19 Eylül 2019 15:25

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye için büyüme tahminini değiştirdi. 2019 yılı için Türkiye ekonomisine yönelik %2.6 olan daralma tahminini %0.3 olarak revize etti.

Reuters haber ajansında yer alan habere göre, OECD küresel görünüme ilişkin son raporunda ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının küresel büyümeyi on yılın en düşük seviyesine indirdiğini belirtti. Türkiye için 2020 yılına ilişkin öngördüğü %1.6 büyüme tahminini ise değiştirmedi.

OECD bugün yayınladığı ekonomik projeksiyonlarında, dünya ekonomisinin 2019 büyüme tahminini 0.3 puan indirerek %2.9’a düşürürken, 2020 için büyüme tahminini 0.4 puan indirerek %3’e çekti.

OECD Başekonomisti Laurence Boone, raporda, küresel ekonominin ciddi dalgalanmalarla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, düşük büyümenin “endişe verici boyutta yerleşik” hale geldiğini belirtti.  Ticaret gerginliğinin tetiklediği belirsizliğin uzun vadeli hale geldiğini aktaran Boone, “Hükümetler, günümüzdeki düşük faizler nedeniyle doğan fırsatları değerlendirmeli ve altyapıya yatırım yaparak geleceğin ekonomisini desteklemeli.” değerlendirmesinde bulundu.