Gündem

ODTÜ Rektörü'nden "Beni protesto edebilirler" soruşturması

ODTÜ Rektörü Kök akademik açılış törenini olası protesto ihtimaline karşı iptal etmişti

04 Kasım 2019 15:41

ODTÜ Rektörü Verşan Kök, 23 Eylül’de yapılması planlanan akademik yıl açılış törenini iptal etmişti. Kök, akademik yıl açılış töreni iptal edilmese kendisini protesto edebilecek öğrencilere soruşturma açtı.

İptal kararı akademik yıl açılışını yapılacağı salon davetlilerle doluyken alınmıştı. ODTÜ ormanlarının imara açılması ile birlikte geçtiğimiz dönemden beri eleştirilerin odağında olan ve üniversite bileşenleri tarafından sıklıkla protesto edilen Kök, akademik yıl açılış törenini de olası protesto ihtimaline karşı “güvenlik gerekçesi” ile iptal etmişti.

Sendika.Org'un haberine göre Kök, akademik yıl açılış töreni iptal edilmese kendisini protesto edebilecek öğrencilere soruşturma açtı. Konuyla ilgili öğrencilere ulaşan soruşturma tutanağında, akademik yılın öğrenciler tarafından protesto edilebilmesi ihtimaline karşı iptal edildiği belirtildi. Öğrencilerin el ilanı dağıtmaları ve sırt çantalarını aratmamaları da soruşturmaya konu edildi. Öte yandan üniversitelilerin,  “Akademik personeli tahrik edici” davranışlarda bulunduğu iddia edildi.