Gündem

ODTÜ'deki boykota akademisyenler de cübbeleriyle katıldı

Öğrenciler, Rektör Verşan Kök'ün istifa etmesini talep ediyor

14 Mayıs 2019 12:02

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 9. ODTÜ Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesine karşı boykot çağrısı yapan öğrenciler, fakülte ve bölüm binalarında toplandı. Rektörlük binasına kadar sloganlarla yürüyen öğrenciler, rektörlük önünde pankartlar, ve sloganlar eşliğinde protestolarını sürdürüyor. Öğrencilerin boykot çağrısına akademisyenlerden de destek geldi. Cübbeleriyle rektörlük binasının önünde öğrencilerle bir araya gelen akademisyenlerin protestolara alkışlarıyla destek verdiği görüldü. Öğrenciler ODTÜ Rektörü Verşan Kök'ün istifa etmesini talep ediyor. 

ODTÜ Savunulmalı ekibi, Twitter hesabından öğrencilerin taleplerini şöyle sıraladı:

"Kampüse hiçbir şartta polisin girişine izin verilmemesi. Öğrenci toplulukları ve gruplarının faaliyetlerinin engellenmemesi. ODTÜ'deki Devrim Yürüyüşü, Onur Yürüyüşü, mezuniyet, şenlikler gibi geleneklerimizin korunması, ODTÜ Rektörü ve kalan tüm yönetimin kademesi dahil olmak üzere istifa etmesi. İstifa sonrası yeni gelecek yönetimin tüm ODTÜ bileşenleri tarafından seçilmesi ve ODTÜ geleneklerine uygun şekilde hareket etmesi."

9. Onur Yürüyüşü gerçekleştirilmek istenirken polis müdahalesi sonrası 20'den fazla öğrenci ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü araştırma görevlisi Mehmet Mutlu gözaltına alınmış bir öğrenci de yaralanmıştı.