Dünya

Obama'nın 'sola fazla yanaşmayın' eleştirisine Demokrat Parti'nin başkan adaylarından tepki

"Trump'ın bir daha başkan olmaması için tek bir şansımız var"

18 Kasım 2019 08:04

ABD’de 2020 seçiminin Demokrat aday adayları, eski Başkan Barack Obama’nın ‘fazla sola yaklaşmayın’ eleştirisini reddetti. Adaylar, Donald Trump'ın bir daha başkan seçilememesi için bir şans olduğunu ve herhangi birinin Trump'tan daha iyi olduğunu savundu. 

The Guardian'da yer alan habere göre, eski Başkan Obama, isim vermeden 2020 seçiminin Demokrat aday adaylarının ‘fazla sola yöneldiğine’ ilişkin eleştiride bulundu. Obama, “Ortalama bir Amerikalı bizim sistemi tamamiyle bozup yeniden kurmamız gerektiğini düşünmüyor. Bence bunun farkında olmak önemli” dedi.

Obama’nın eleştirilerini değerlendiren Demokrat Başkan Aday Adayı Bernie Sanders, “Ben sistemi yıkmıyorum” dedi. New York Times’ın aktardığına göre Sanders, “Sağlık bakımının bir insan hakkı olmasından ve ABD’nin her birey için sağlık bakımı garantisi vermeyen tek ülke olmasının utancından bahsettiğinde sistemi yıkmış olmuyorum. Bu 30 yıl önce yapmış olmamız gereken bir şeydi” dedi.

New Jersey Senatörü ve 2020 Demokrat Aday Adayı Cory Brooker da partisine seslenerek “Bence birbirimizi yıkmaya çalışmayı bırakmalıyız. Şu anda Demokrat Parti içerisinde dinamikler oluşturmaya çalışıyoruz, bu konuda dikkatli olmalıyız. Donald Trump’ı bir daha başkan yapmamak için tek bir şansımız var.” dedi.

Obama döneminin bakanlarından Demokrat Aday Adayı Julian Castro da “2020’nin herhangi bir aday adayı Donald Trump’tan daha iyidir” dedi.