Dünya

New York Times'dan Trump'ın 'sanal ihanet' tepkisine yanıt: Haberi yayımlamadan önce hükümete gönderdik

New York Times, ABD’nin Rus elektrik şebekelerine siber saldırı amaçlı yazılım yüklediği iddialarını içeren bir haber yayımlamıştı

17 Haziran 2019 13:38

The New York Times gazetesi, ABD’nin Rus elektrik şebekelerine siber saldırı amaçlı yazılım yüklediği iddialarını içeren haberine yönelik ABD Başkanı Donald Trump'ın 'hainlik' suçlamalarına yanıt verdi. Gazeteden yapılan açıklamada "Yayımlamadan önce hükümete gönderdik. Trump'ın kendi ulusal güvenlik yetkilileri, haberle ilgili bir sıkıntı olmadığını söylediler"  ifadelerine yer verildi.

Trump, ABD’nin Rusya’daki elektrik şebekeleri ve diğer hedeflere yönelik siber operasyonları arttırdığına dair haber yapan The New York Times (NYT) ile ilgili olarak gazeteyi eleştirmişti ve Twitter hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

"Başarısız New York Times'ın ABD'nin Rusya'ya karşı siber saldırıları önemli ölçüde artırdığına dair haber yaptığına inanabiliyor musunuz? Bu ülkemiz için kötü bile olsa her türlü haberi yapmak için umutsuzca çırpınan bir zamanların büyük gazetesinin sanal ihanet eylemidir."

Gazete ise, Trump'ın hedef aldığı haberin yayınlanmadan önce hükümete gönderildiğine dikkati çekerek, "Trump'ın kendi ulusal güvenlik yetkilileri, haberle ilgili bir sıkıntı olmadığını söylediler" ifadelerine yer verdi.

NYT'nin haberinde, "ABD İçgüvenlik Bakanlığı ve Federal Araştırma Bürosu (FBI), Rusya’nın ABD ile gelecekte yaşanabilecek herhangi bir ihtilaf halinde Amerikan enerji santrallerini, petrol ve doğal gaz boru hatlarını ve su kaynaklarını sabote edebilecek kötü amaçlı yazılımlar eklediği uyarıları üzerine Rusya'ya karşı aynı alanda daha agresif stratejiler izliyor" ifadelerine yer verilmişti.