Kültür-Sanat

Netflix'in ikinci Türk yapımı 'Atiye'nin ilk sezonu yayımlandı

Dizi Türkiye saatiyle 11.00'da yayına açıldı

27 Aralık 2019 22:03

Netflix’in ikinci Türkiye yapımı orijinal dizisi Atiye’nin ilk sezonu bugün ülke saatiyle 11.00'da yayınlandı. Dizide, ailesiyle birlikte İstanbul'da yaşayan ressam Atiye'nin ilk sergisini açmak üzereyken, arkeolog Erhan'ın hayatına girmesiyle başına gelenler anlatılıyor. 

'Hakan: Muhafız' adını taşıyan Netflix'in ilk Türk yapımı orijinal dizisinin ardından, Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun gibi isimlerin yer aldığı 'Atiye'nin ilk sezonu yayımlandı. 

Dizinin konusu

Şengül Boybaş‘ın 'Dünyanın Uyanışı' adlı kitabından uyarlanan dizi, ressam Atiye’nin sürükleyici ve mistik hikâyesini anlatıyor. Ailesi ve sevgilisi Ozan ile İstanbul’da sade ve mutlu bir hayat yaşayan Atiye, dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’de yapılan bir keşifle kendisini beklemediği bir maceranın içinde buluyor. Bölgedeki kazı çalışmalarını yürüten arkeolog Erhan, Atiye ile Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi gözler önüne seren bir sembol keşfedince, Atiye ona bambaşka bir kapı açan bu gizemli olayın peşine düşerek antik tapınakta geçmişini aramaya karar veriyor. Bu gizem perdesi aralandıkça genç kadının karşısına çıkan olaylar ona geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani arasındaki her şeyi sorgulatacaktır.

"Atiye'nin hikâyesinden çok fazla kadın yararlanacak"

BirGün'ün aktardığına göre, geçen günlerde gala gecesinde konuşan oyuncu Beren Saat yeni dizisi Atiye için "Atiye hem canımı yakan, hem beni derinleştiren bir yol arkadaşı. Umarım yolu açık olur. Bunu Fatmagül'de ve Ela'da da derinden hissetmiştim. Bazı hikayeler sizden büyüktür ve insanların faydalanması için popüler kültür üzerinden anlatılmalıdır. Atiye'nin hikayesinden çok fazla kadın yararlanacak" ifadesini kullanmıştı.