Gündem

Nesli tükenmekte olan Türk tazısına saldırı; ameliyat edilecek

Tazı, sabaha karşı sığındığı caminin imamı, yetkililere haber verdikten sonra tedavi altına alındı

30 Ağustos 2019 18:14

Gaziantep Oğuzeli'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler nesli tükenme tehlikesinde olması nedeniye koruma altına alınan Türk tazısını karnından bıçakladı. Sığındığı caminin imamı tarafından Canlı Hayatı İyileştirme Derneği'ne (CAHİDE) teslim edilen tazı, ameliyat edilecek.

Caminin imamının haber vermesi üzerine gelen dernek yetkilileri, tazıyı hayvan ambulansıyla kendilerine ait bir kliniğe götürdü. Veteriner Gizem Yıldırım, muayenesini gerçekleştirdiği tazı hakkında "Tazının vücudunda kesik yarası var. Bıçak ya da jiletle kesilmiş. Yarasını temizledik ve diktik. İç organları hasar görmüş durumda. Ayrıca vücut ısısı enfeksiyona bağlı olarak biraz yüksek. Bundan sonra antibiyotik tedavisi uygulayarak hayata tutunmasını sağlayacağız" dedi.

Nesli tükenen tazı, tedavi edilecek

CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş, yaralanan tazının nesli tükenmekte olan bir tür olduğunu ve korumaya alındığını ifade ederken, yaralı hayvanın ameliyat edileceğini de belirtti. 

Kanuni Sultan Süleyman tarafından av sırasında kullanılan ve Osmanlı minyatürlerine konu olan soyu tükenme tehlikesi altındaki Türk tazısı, Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu'nun (KIF) girişimiyle koruma altına alınmıştı. (DHA)