Gündem

Nedim Şener: ByLock yazışmaları ve HTS kayıtları Muhsin Yazıcıoğlu suikastında FETÖ parmağını teyit ediyor

"Görüntüleri yüreğin kaldırmaz, bunlar ortaya çıkarsa yer yerinden oynar"

27 Şubat 2020 08:21

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünde FETÖ parmağı git gide belirginleşiyor. Örgütün Elazığ il avukatlar sorumlusu olarak görev yapan Abdullah Önder’in Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifade, soruşturmanın bu yönde derinleştirilmesini sağladı." düşüncesini dile getirdi. 

Şener, "8 Mayıs 2018’de savcılığa giden itirafçı Abdullah Önder, cinayetteki FETÖ parmağı hakkında isim isim, yer yer, tarih tarih itiraflarda bulundu. Önder’in itiraflarına delil olarak gösterdiği ByLock yazışmaları ve HTS kayıtları da suikastta FETÖ parmağını teyit ediyor." görüşünü savundu. 

Şener yazısında şunları kaydetti:

İtirafçı Abdullah Önder, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timinde yer alan FETÖ’cü eski astsubay Aydın Özsıcak ve binbaşı Davut Uçum’un avukatlığını FETÖ üyesi Mustafa Atalar’ın aldığının ortaya çıkmasının örgütte büyük bir paniğe yol açtığını anlattı.

FETÖ’cü Aydın Özsıcak ve Davut Uçum, kaza olur olmaz enkaza ulaşan, Muhsin Yazıcoğlu’nu en son sağ olarak gören ve kamera kaydı alıp, “helikopterin beyni” diye adlandırılan tüm elektrik cihazları söken ekibin içinde yer alıyordu.

Olaydan sonra 132 kişi ile birlikte FETÖ’cü Özsıcak ve Uçum hakkında da soruşturma açıldı.

İtirafçı Abdullah Önder, avukat Mustafa Atalar’ın elinde Yazıcıoğlu’nun ölmeden önce çekilmiş görüntülerinin olduğunu, izlemek istediğinde ise “İzlemeye yetkin yok, zaten görüntüleri yüreğin kaldırmaz, bunlar ortaya çıkarsa yer yerinden oynar” dediğini anlattı.

Yazıcıoğlu dosyası üzerindeki gizliliğin sona ermesiyle FETÖ üyesi askerler Özsıcak ve Uçum’un avukatının FETÖ mensubu Mustafa Atalar olduğu ortaya çıktı.

Elektronik cihazları söken ve yok eden FETÖ mensuplarının avukatlığını örgütten bir ismin yaptığının anlaşılması paniğe yol açtı.

Durumdan habersiz olan Abdullah Önder, ifadesinde konuyu Elazığ il imamı Mehmet Durakoğlu ve FETÖ’nün 12 ilin bağlı olduğu Gaziantep bölgesi hukuk derneklerinin sorumlusu avukat Turan Canpolat ile görüştüğünü anlattı.

Yazının devamı için tıklayın