Gündem

Nagehan Alçı: Sözcü gibi yayın organları Kavala ve Altan'ın yaşadığı hukuksuzluğa güçlü dille karşı çıkmadıkça sıra kendilerine de geliyor

28 Aralık 2019 12:13

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 7 yazar ve çalışanına hapis cezası verilen Sözcü gazetesi davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dava kararlarıyla "Türkiye'nin üzüntü duyulması gereken bir yüzüyle" karşılaşıldığını söyleyen Alçı, FOX TV ve Sözcü gibi yayın organlarının "muhalefetin fanatik militarist tabanından gelen baskılar" nedeniyle, Osman Kavala ve Altan kardeşlerin yaşadığı hukuksuzluklara karşı çıkamadığını ifade etti. Alçı, "Genelde bu konuda suskun ya da düşük profilli kalıyorlar. Oysa sustukça sıra kendilerine de geliyor" ifadesini kullandı.

Nagehan Alçı, "Bir gurur, bir utanç" başlığıyla (28 Aralık 2019) yayımlanan yazısında, ayrıca şunları kaydetti:

"17-25 Aralık 2013 FETÖ darbe teşebbüsü sürecinde ben ekranlarda Sözcü gazetesi ve yazarlarının çok yanlış tutum aldığını defalarca söylemiş ve Sözcü zihniyeti ile kavga etmiş bir yazarım. Fakat o süreçteki tavırlarını büyük bir yanılgı olarak görmek ve kriminalize etmemek gerekir. Bu ülkenin sosyal ve siyasal kesimleri birbirini kriminalize etmeyi bırakmazsa Türkiye’de ne huzur ne de bir zerre hukuk kalır.

Öyle bakarsanız 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsünün o dönem başarıya ulaşmasını isteyen herkesi suçlu ilan edersiniz ki o zaman şu an iktidar blokunda yer alan çok sayıda insan da bu kapsama girer. Öte yandan hem Sözcü hem CHP ve diğer muhalefet unsurları da AK Parti ve hükümet mensuplarının FETÖ’den tutuklanmasını talep etmek gibi saçma girişimlere son vermeli.

Muhalefet bu şekilde sürekli tutuklama istedikçe iktidar da elindeki FETÖ sopasını 17-25 Aralık darbe teşebbüsüne destek vermiş herkese karşı dilediği zaman kullanma eğilimine kapılıyor."

"Gelin hangi siyasal görüşten olursak olalım özgürlükçü hukuk devleti noktasında gerçek bir uzlaşma yaşayalım. Muhalefet eminim tank-palet tank-palet dediği kadar temel haklar ve özgürlükler için çırpınsa bugün haksız yere hapiste olan birçok insan dışarıda olurdu. Temel haklar ve özgürlükler ile hukuk devleti Türkiye’de tesis edilmeden zenginleşme de olmaz. Kişi başı 10 bin dolar gelir seviyesini bile geçemeyiz. İktidar blokunun tüm bileşenleri de bu hakikati görmek zorunda."