Medya

Nagehan Alçı: İsmail Saymaz'ın bir cümlesini bugünkü Türkiye şartlarında hiç gerçekçi bulmuyorum

"MHP ve özellikle Devlet Bahçeli isteseydi kesinlikle Cihan Kayaalp olayının üstü örtülürdü"

Nagehan Alçı - İsmail Saymaz

23 Haziran 2022 11:08

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın "çocuğa cinsel istismar" suçundan tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'e dair kaleme aldığı yazıda bir cümlesine katılmadığını belirtti. Alçı, "İsmail'in bir cümlesini bugünkü Türkiye şartlarında hiç gerçekçi bulmuyorum. Şöyle diyor yazısında: 'MHP'nin cinsel saldırı suçuna adı karışan bir il başkanını ya da üyesini koruması mümkün değildir.' Bu cümle 2022 Türkiyesi'nde tamamen yanlış. MHP ve özellikle Devlet Bahçeli isteseydi kesinlikle bu olayın da üstü örtülürdü." düşüncesini dile getirdi.

Alçı yazısında, "Tutuklanan Cihan Kayaalp mevzusu ile ilgili İsmail Saymaz da bir yazı yazdı. Saymaz Kayaalp'in eski Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile arasında sorunlar olduğunu ileri sürdü. Bu bilgi doğru ve hatta Karaloğlu isminin ötesinde Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün kurumsal bir olumsuz bakış açısı söz konusuymuş. Saymaz’ın yazısında yer verdiği cinsel istismara uğrayan imam-hatip lisesi öğrencisi E.A'nın ifadeleri tüyler ürpertici. İnsan okurken bile dayanamıyor. İsmail hiçbir zaman kaybetmediği o muhabir-gazeteci ruhuyla dosyayı çok net şekilde özetlemiş. Eğer Cihan Kayaalp CHP İl Başkanı olsaydı elbette hükümete yakın medya çok büyük bombardıman başlatırdı. O tespiti de doğru. CHP'nin de aynı durumda tıpkı MHP gibi o il teşkilatını toptan feshetmesi gerekirdi. Fesih sonrası o bombardımanın da fazla anlamı kalmaz, sönümlenirdi. Böyle hadiselerde hiçbir parti kendi elemanını korumamalı. "Kol kırılır, yen içinde kalır" zihniyeti kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarının önünü açıyor. Türkiye'de her çevrenin bu konuda sicili çok kötü." ifadesini kullandı. 

Alçı şunları kaydetti:

"Fakat İsmail'in bir cümlesini bugünkü Türkiye şartlarında hiç gerçekçi bulmuyorum. Şöyle diyor yazısında: "MHP'nin cinsel saldırı suçuna adı karışan bir il başkanını ya da üyesini koruması mümkün değildir.'

Bu cümle 2022 Türkiyesi'nde tamamen yanlış. MHP ve özellikle Devlet Bahçeli isteseydi kesinlikle bu olayın da üstü örtülürdü. O zaman Cihan Kayaalp denilen kişinin adı cinsel suçlara falan karışmazdı. Muhtemelen bu iddiaları "anaakım muhalefet medyası" dahil dillendirmezdi. Bu topa girmezlerdi. Belki çok az okunan kimi marjinal internet siteleri yazardı, hakikat olan bu iddialar da arada kaynar giderdi. Nitekim öğrendiğime göre öncelikle sosyalist eğilimli bir sitede yazan bir muhabire geliyor E.A'nın yaşadıkları ancak muhabir bunları yazmak istemiyor. Sonra çeşitli muhabirler arasında dolaşıyor. Kimse girmek istemiyor. İsmail'e bu bilgiler ne zaman geldi bilmiyorum ama Cihan Kayaalp'le ilgili bu vahim bilgiler ancak Kayaalp tutuklandıktan sonra yazılabildi. Kamuoyu bu sayede öğrendi.

Şimdi böyle bir ortamda "MHP isteseydi de kendi il başkanını koruyamazdı" demek asla gerçekçi değil. Bilakis Devlet Bahçeli kararlı biçimde Cihan Kayaalp'i görevden almasaydı bana göre şu an ne bu tutuklama olurdu ne de bu olay anaakım medyada böyle yazılabilirdi. Lütfen herkes siyasi kavgaları bir an bıraksın ve gerçekçi olsun. Devlet Bahçeli'nin bu olayda gösterdiği tavır çok erdemli bir tavırdır."

TIKLAYIN | MHP'li Yalçın’dan Cihan Kayaalp açıklaması: Fesih açıklaması yapmadan bizzat teşkilatlarımız içinden bize bu bilgiler geldi

TIKLAYIN | MHP, Diyarbakır İl Başkanlığı'nı kapattı; tutuklanan İl Başkanı Cihan Kayaalp "çocuğa cinsel istismar" iddiasıyla suçlanıyor!