Gündem

Nagehan Alçı'dan Osman Kavala yazısı: Devlette kritik konum sahibi herkesi aradım, herkes mutsuz ve rahatsız, böyle bir yargı düzeni ve adalet olamaz!

20 Şubat 2020 09:20

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Gezi davasında verilen beraat kararları ve tahliyesine karar verilmesinin hemen ardından yeniden gözaltına alınan Osman Kavala'nın durumuna ilişkin, "Devlette kritik konum sahibi herkesi aradım, herkes mutsuz ve rahatsız, böyle bir yargı düzeni ve adalet olamaz!" yorumunu yaptı. 

Alçı, "Tüm bunlar çok anormal bir manzara oluşturuyor sevgili okurlarım! Kavala’ya beraat verilmesini ben çok doğru buluyorum ama önceki duruşmalardaki havanın aksine mahkeme heyeti bir anda son duruşmada kimsenin savunmasını da almadan beraat vermeye yöneliyor!! Duruşmada yaşananlar ve salondaki hava için kiminle konuşsam hemfikir. Ortamın gerginliği, hâkimin bir ara seyircileri dışarı çıkarmaya kalkması, kimsenin salonu terk etmemesi… Kısacası son derece ters ve sonunda beraat kararı geleceği hissinin tam tersini uyandıran bir havada görüldü dava. Sanıklar ve sanık avukatları dahil herkes şok oldu. Yine hâkimler ile avukatlar birbirine girdi, düne kadar Kavala’nın tüm tahliye taleplerini reddeden aynı mahkeme heyeti pat diye beraat kararlarını okudu. Hatta Can Dündarların yakalama kararı da kaldırıldı!! Nasıl oldu böyle bir dönüşüm? Peki bu anormal durum burada bitti mi? Hayır! Beklenmedik beraatlerin hemen ardından Osman Kavala bu sefer de 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsünün içinde olmaktan gözaltına alındı. Çıkmasıyla girmesi bir oldu." düşüncesini dile getirdi. 

"Hakkında beraat kararı verilen bir isim tahliye edildiği gün nasıl olur da apar topar, yeniden ve başka bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alınabilir?" diyen Alçı, "Bu, 'Kavala’yı ne pahasına olursa olsun salıvermeyeceğiz’ mantığından başka bir anlama gelir mi? Bakın bu gece oturdum, devlette kritik konum sahibi olarak yakın tanıdığım herkesi aradım. Kimi güvercin, kimi şahin olan bu yetkililerin tamamı tek noktada uzlaşıyordu: Böyle bir yargı düzeni ve adalet sistemi olmaz, olamaz! Herkes şaşkın. Herkes mutsuz ve rahatsız. Devletin içinde, Kavala’dan hiç hoşlanmayalar dahil hepsi bu tabloyu tuhaf buluyor." ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın

TIKLAYIN | Gezi Parkı davası | Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanık beraat etti, yurtdışındaki 7 sanığın dosyası ayrıldı

TIKLAYIN | Tahliye edilmesi beklenen Osman Kavala için yeniden gözaltı kararı!

TIKLAYIN | Tahliyesi beklenen Osman Kavala hakkında verilen gözaltı kararını hukukçular nasıl yorumladı?

TIKLAYIN |  Osman Kavala: En zoruma giden hastanede kelepçe! 

TIKLAYIN |  840 gün tutuklu kaldıktan sonra hakkında tahliye kararı verilen Osman Kavala, yeniden tutuklandı!

Ne olmuştu?

Gezi Parkı eylemleri gerekçesiyle 840 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala ve tutuksuz 15 sanığın yargılandığı davanın 6. duruşması bugün Silivri'de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Osman Kavala, Mücella YapıcıYiğit Aksakoğlu'nun da aralarında bulunduğu 16 sanıklı davada 9 sanık haklarında isnat edilen tüm suçlardan beraat etti. Bu kapsamda davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala’nın tahliyesi karar verildi.

İş insanı Osman Kavala, 2 yıl 4 ay tutuklu kaldıktan sonra dün Gezi Davası'nda hakkında beraat ve tahliye kararı verilmesinin ardından, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin diğer soruşturma kapsamında yeniden tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın, "Kavala'nın şüpheli Hanrey Barkey ile görüştüğü, PKK irtibatlı kişilerle iletişim kurduğu ve darbe teşebbüsünün karar sürecine katıldığı" yolundaki iddiasını yerinde gören İstanbul Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hâkimliği, 'kaçma şüphesi' gerekçesiyle tutuklama kararı verdi.