Dünya

Müze, Amazon'un üzerinde Nazi ölüm kampı Auschwitz'in resimleri olan Noel süsleri satmasına tepki gösterdi

Noel süsleri satıştan kaldırıldı

02 Aralık 2019 07:39

T24 Dış haberler

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un üzerinde bir milyon kişinin katledildiği Nazi ölüm kampı Auschwitz'in resimleri olan yılbaşı süsleri satması tepki çekti.

Bugün Nazi döneminde Yahudilere yapılan soykırımda ölenlere adanmış bir müze olarak kullanılan eski toplama kampının Twitter hesabından yapılan açıklamada, " Üzerinde Auschwitz'in resimleri olan Noel süsleri satmak uygun bir şey gibi durmuyor. Bir şişe açacağı üzerinde Auschwitz olması ise rahatsız edici ve saygısızca" denildi.

Müze bir süre sonra Amazon'un bu ürünleri sitesinden kaldırdığını, ancak daha sonra üzerinde Auschwitz resmi olan daha fazla ürün bulduğunu bildirdi. Bu ürünler arasında bir 'mousepad' ve üzerinde Yahudileri kampa taşımak için kullanılan trenin resmi olan bir Noel süsü olduğu da belirtildi.

Metro gazetesine açıklama yapan bir Amazon sözcüsü, sitede satılan bütün ürünlerin belirlenen kurallara uyması, aksi taktirde satıcının hesabının kapatılacağını söyledi. Sözcü, bahsi geçen ürünlerin satıştan kaldırıldığını da ifade etti.

Auschwitz, Nazi Almanyası tarafından işgal edilen Polonya'da İkinci Dünya Savaşı sırasında kurulmuştu. Nazi Almanyası tarafından yapılan Yahudi Soykırımı'nda yaklaşık  6 milyon Avrupalı Yahudi katledildi. Auschwitz'de yaklaşık bir milyon Yahudi, 100 bin'den fazla da başka azınlık grupların mensupları öldürüldü. Kampta öldürülenleri 232 bin'i çocuktu.