Gündem

Mustafa Yeneroğlu'ndan Süleyman Soylu'ya 'çıplak arama' yanıtı: Ülkemin geldiği şu seviyesizliğe bakın, kendi mevzuatından bihaber İçişleri Bakanı...

24 Aralık 2020 11:47

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Söz konusu uygulamanın mevzuatta yer aldığına dikkati çeken Yeneroğlu, “Ülkemin geldiği şu seviyesizliğe bakın. Kendi mevzuatından bihaber bir İçişleri Bakanı milletle dalga geçer gibi birde hakaret ve tehdit savuruyor" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun çıplak arama iddialarının ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da "İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, söz konuş iddialarına tepki gösterirken, "Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir" diye konuşmuştu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, kişisel sosyal medya hesabından Soylu ile ilgili şunları kaydetti:

“Ülkemin geldiği şu seviyesizliğe bakın. Kendi mevzuatından bihaber bir İçişleri Bakanı milletle dalga geçer gibi birde hakaret ve tehdit savuruyor. Çıplak arama zaten mevzuatta var. Ayrıca sadece bu yıl çıplak aramaya direndiği için darp edilen tescilli en az 167 kişi var.”