Gündem

Mustafa Balbay: Orta sınıfı bitir, çok fakir ve zengin yarat!

"Bu iktidarla uğraşmayı bırakıp sadece millete ulaşmayı ve yeni bir Türkiye için mücadele etmeyi planlamalı..."

25 Haziran 2022 06:57

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, dünyanın bütün ülkelerinde taşıyıcı gücün orta sınıf olduğunu, Arjantin'de Peron, Filipinler'de Marcos, Zimbabve'de Mugabe gibi liderleri örnek vererek "Böylesi ülkelerde halkın en temel gıda maddelerinden bazıları “kolay ulaşılabilir” halde tutulur ki isyan çıkmasın! Örneğin Mısır’da ekmek ve pirincin, Irak’ta yumurtanın sofradan uzak olmaması gerekir!

Türkiye elbette sözünü ettiğimiz ülkelerle karşılaştırılamaz. Ancak son yıllarda adım adım “demokrasi ile yönetilen ülkeler” sınıfından çıkarılıyoruz. Ankara’da özellikle Batılı ülkelerin büyükelçilikleri Türkiye’yi sistemi işleyen, kurumları oturmuş, seçimle gelenin seçimle gittiği ülkeler arasından çıkarmış görünüyor. Artık bu yönde çaba harcamadıkları dikkati çekiyor. Bunun yerine şu hava hâkim:

Türkiye’de bize halkını idare eden, muhatap olduğumuzda her şeyi doğrudan kendisinden isteyebileceğimiz bir yönetici lazım! Bunun olabilmesi için orta sınıfın yok edilmesi gerekirdi. O yapıldı!" diye yazdı.

İktidarla uğraşmayı bırakıp, sadece millete ulaşmayı ve yeni bir Türkiye için mücadele planlanması gerektiğini kaydeden Balbay, "Büyük ölçüde bitirilse de elde kalan orta sınıf iyi bir hedefleme ile bu işin lokomotifi olabilir." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...